Veray reclama al Govern català que aboni els 7 milions que deu a Girona

El grup municipal presentarà una moció en el ple de dilluns per buscar acords sobre aquesta qüestió

09.11.2015 | 07:08

La portaveu del PPC a l'Ajuntament de Girona, Concepció Veray, reclamarà i exigirà a la Generalitat de Catalunya que pagui els 7 milions d'euros que té de deute amb el consistori gironí. Ho farà a través d'una moció que presentarà en el ple municipal del pròxim dilluns, on buscarà assolir acords sobre aquesta qüestió. «La quantitat de diners que el Govern de Catalunya ens deu és encara molt elevada, 7 milions d'euros i moltes, masses, les inversions que té pendents a fer a la ciutat, sense oblidar les partides retallades o suprimides al llarg d'aquests últims anys com són, per exemple, les destinades a les escoles bressol o al transport públic» va explicar la regidora del PPC afegint que la moció «va encaminada a què la Generalitat pagui a Girona allò que deu i que l'alcalde Puigdemont, prengui el compromís de ser més actiu i exigent alhora de reclamar al Govern Català el pagament d'aquest deute».

Veray va destacar també que reclamaran que la devolució es faci de «manera urgent», tenint en compte que en les pròximes setmanes l'equip de Govern «previsiblement» presentarà el pressupost municipal pel 2016. «Estem convençuts que, un any més, posarà de relleu que no podem fer front a totes les accions i inversions que caldria prioritzar a Girona, i, que la resposta que obtindrem del Govern municipal en reivindicar-les serà que no hi ha suficients recursos per fer-ho» va criticar la portaveu dels Populars.

A més, Veray va recordar ahir que durant la tramitació de les ordenances fiscals «va quedar clar que Puigdemont va decidir, de manera unilateral i per la porta del darrere, pujar, via revisió cadastral, l'IBI un 10% a tots els ciutadans i per tant, no permetre que aquests es beneficiessin de la rebaixa de l'IBI feta pel Govern de l'Estat». «La ciutat té unes necessitats econòmiques que s'han de cobrir i, això, es pot fer o bé exigint a la Generalitat que pagui de manera immediata el que deu a la ciutat, o bé treure-ho de les seves butxaques dels gironins a través de mantenir sobre ells la pressió fiscal, i això és el que ha fet el Govern de Puigdemont» va criticar Veray.

Inversions pendents

El PPC també reclamarà un calendari clar de com durà a terme aquest pagament que permeti que el deute quedi liquidat durant el primer semestre del 2016 i sol·licitarà un compromís ferm en l'execució de les inversions pendents així com un calendari d'execució de les mateixes, prioritzant la construcció d'equipaments com la nova Escola Bosc de la Pabordia, l'ampliació del CAP Montilivi i el nou hospital Josep Trueta. «És inadmissible que, mentre a Girona ens segueixen devent 7 milions d'euros, la Generalitat malgasti els recursos finançant el procés separatista» va afirmar la portaveu del PP gironí.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Sara Montiel, abans i després de passar per mans de la censura
Girona, reserva espiritual d´occident

Girona, reserva espiritual d´occident

L'afer del cartell del circ Raluy a Girona ens torna als temps de la censura franquista

Una ferida en un xoc a Girona

Una ferida en un xoc a Girona

La víctima va ser traslladada en ambulància a l'hospital Josep Trueta

Les Fires tindran amb una trentena d´activitats per al públic infantil

Les Fires tindran amb una trentena d´activitats per al públic infantil

Les Fires de Sant Narcís comptaran amb una trentena d'activitats dirigides al públic infantil i...

Marc Fernández i Alexandra Prat guanyen el títol New Faces 2016

Marc Fernández i Alexandra Prat guanyen el títol New Faces 2016

El premi l'ha atorgat el centre comercial Espai Gironès en el marc de la tercera edició de...

Un gironí guanya una medalla d´or a l´Olimpíada Iberoamericana de Física

Un gironí guanya una medalla d´or a l´Olimpíada Iberoamericana de Física

Un exalumne de l'institut Vicens Vives, Iñaki Garrido, obté el millor resultat en la prova...

L´institut Vallvera crea la figura d´alumne-guia per donar suport als estudiants novells

L´institut Vallvera crea la figura d´alumne-guia per donar suport als estudiants novells

El centre de Secundària de Salt promou el voluntariat i la mediació entre el seu alumnat · Un dels...

Enllaços recomanats: Premis cinema