Nova actuació de la Unitat Canina de la Policia Municipal de Girona amb resultats satisfactoris. Divendres va aconseguir localitzar 2,7 quilos de marihuana i i així va impedir que la droga viatgés cap a Alemanya.

Els agents de la Policia Municipal van detenir el passatger que duia la droga en una maleta. Es tracta d'un home H. Jawara, de 46 anys, amb domicili a Saragossa que va quedar acusat de ser el presumpte autor d´un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues. L'home no té antecedents policials.

Els fets es remunten a divendres al voltant de quart d'onze del matí quan la gossa detectora, la Blanca, estava fent un servei de seguretat ciutadana per l´estació d´autobusos i trens de Girona.

Mentre estaven a l´andana, el gos va mostrar interès per una maleta negra que es trobava enmig d´altres bosses, motxilles i objectes de diferents persones, indicant clarament la presència de substàncies estupefaents.

Seguidament, l´agent es va separar uns metres del lloc per identificar el propietari de la maleta.

Immediatament, es van desplaçar al lloc dels fets tres agents de suport de la Policia Municipal de Girona. Tot i que el propietari de la maleta va negar en un primer moment que portés cap substància estupefaent a l´equipatge, un cop obert, es van localitzar tres pots amagats entre la roba, el contingut dels quals era marihuana. Un total de 2´7 quilos d'aquesta droga.

Finalment el sospitós va manifestar que la marihuana l´havia comprat a Saragossa amb intenció de vendre-la a Alemanya.