Un total de 21 restaurants gironins oferiran a partir d'avui i fins al pròxim 22 de novembre un menú especial format únicament per tapes amb motiu de celebració de la primera edició de la mostra gastronòmica de tardor-hivern, Tapa't, que va ser presentada ahir per l'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona (AHTRG) en el restaurant Els Jardins de la Mercè. Segons va explicar el president de l'AHTRG, Josep Carreras, aquesta iniciativa va sorgir de la «reformulació» del Destapa't, una ruta itinerant de tapes per diversos establiments de la ciutat, que tot i que l'any passat no es va realitzar, està previst que es torni a celebrar aquesta primavera-estiu. «En el Destapa't ens trobàvem que alguns locals optaven per oferir menús de tapes en lloc de seguir la fórmula establerta consistent a fer una única tapa acompanyada d'una cervesa» va assenyalar Carreras, qui va afegir que, per aquest motiu, des de l'associació van decidir fer dues mostres separades. «Amb l'arribada de l'hivern, no ve tant de gust anar de local en local, sinó que la tendència és tapar-se. D'aquí el nom escollit» subratllava el president de l'AHTRG.

En aquesta mostra, apadrinada pel xef gironí Pere Massana, restaurants com el Draps, Cúrcuma, +Cub o Bubbles Gastrobar oferiran menús d'entre sis i deu tapes amb preus que oscil·laran entre els 16 i els 55 euros. «La tapa, que és sinònim de compartir, ha ressuscitat fins a arribar a l'alta gastronomia» va afirmar el també propietari del restaurant la Massana, que curiosament no participa en la iniciativa gastronòmica.

A més, el Tapa't coincidirà amb la celebració de la nova edició del Fòrum Gastronòmic de Girona, que es durà a terme del 15 al 17 de novembre al Palau de Congressos i Fires i que tindrà com a grans protagonistes l'arròs -principalment de Pals- i la sostenibilitat. «És una coincidència buscada per potenciar els dos esdeveniments» va dir Carreras qui va afegir que, justament per aquesta coincidència, molts dels restaurants que participen en el Tapa't no tancaran el diumenge i dilluns a la nit -dies festius setmanals- i que els menús de tapes es repartiran en el Fòrum. «La idea és que en la pròxima edició del Fòrum, prevista per d'aqui a dos anys, el Tapa't entri a formar-ne part» va remarcar el president de l'AHTRG.

D'altra banda, també es realitzaran concursos i sortejos entre els participants a la mostra gastronòmica de tapes. El bloc Gastronosfera sortejarà tres sopars i també es farà un concurs d'Instagram, el guanyador del qual serà premiat amb un sopar al Divinium.