Imputen un menor i el seu pare per vendre mòbils robats. Els Mossos els van descobrir arran d'un patrullatge preventiu i van identificar el fill quan anava a vendre tres mòbils d'alta gamma al carrer.

Quan el van acompanyar a casa van veure que el pare també hi estava implicat jaque no va saber-los dir d'on procedien els mòbils que tenien a casa, ja que en tenien 4 més per vendre.

Finalment van descobrir que els set aparells eren robats. Els mòbils ascendien a més de 3.500 euros.

Els agents de la comissaria de Girona van imputar un menor d´edat i el seu pare de 41 anys, veí de Girona, com a presumptes autors d´un delicte de receptació. I els aparells ja han estat retornarts al seus propietaris.

Els fets arrenquen el matí del 23 d´octubre, agents de la comissaria de Girona, mentre realitzaven patrullatge preventiu als estacionaments públics de la ciutat, van identificar un menor d´edat que mostrava una actitud d´espera.

El jove va explicar als agents que havia quedat a través d´internet amb una persona desconeguda per vendre-li tres telèfons mòbils d´alta gama. El noi no va aportar cap fiabilitat de la procedència dels telèfons, per la qual cosa els mossos el van acompanyar al seu domicili per parlar amb els seus tutors.

Un cop al domicili el pare del menor els va manifestar que a més d´aquests tres telèfons en tenia quatre més per vendre. L´home va dir que se´ls havia trobat tots pel carrer a Girona i Sant Pere Pescador. A més, l´home va manifestar que havia posat a la venda per internet aquests set terminals.

Atès que versió que donava era poc creïble, els mossos van intervenir tots els telèfons per investigar la seva procedència.

Finalitzades les gestions es va saber que els aparells havien estat sostrets en diversos locals d´oci nocturn de Girona, l´Estartit i Sant Pescador, des de finals de 2014 fins al mes de juliol d´enguany. El valor total dels telèfons era superior als 3.500 euros.

Els mossos van determinar que amb aquesta venda de mòbils sostrets hi havia la clara intenció de lucrar-se, per aquest motiu van quedar imputats per un delicte de receptació.

Dels terminals intervinguts, tres es van poder retornar directament als seus legítims propietaris i la resta van ser enviats, a través dels consolats, als propietaris estrangers que es trobaven a Bèlgica i Països Baixos.

El menor d´edat serà citat properament per declarar davant la Fiscalia de Menors i el seu pare ho farà davant l´autoritat judicial competent.

Desconfiar de mòbils a molt baix cost per Internet

Els Mossos aconsellen desconfiar d´aquelles pàgines webs que ofereixen productes de telefonia a molt baix cost. Cal que facilitin una factura de la compra i ens assegurem que no ens ofereixen terminals bloquejats de contrasenya.

Els telèfons mòbils han d´estar degudament identificats amb el seu IMEI, el número de quinze xifres que determina la identitat del telèfon, a través del qual es pot saber si consta o no com a sostret.

Els Mossos recorden que qui adquireixi un telèfon mòbil per obtenir-ne un lucre, sabent que prové d´un il·lícit penal pot incórrer en un delicte de receptació tipificat a l´article 298 del Codi Penal.