El Banc dels Aliments confia recollir 550 tones de menjar durant el Gran Recapte

El pròxim divendres i dissabte es recolliran productes de llarga durada a més de tres-cents punts de la demarcació

24.11.2015 | 11:49

El Banc dels Aliments de les Comarques de Girona confia que durant la setena edició del Gran Recapte que se celebrarà aquest divendres i dissabte es puguin aconseguir com a mínim 550 tones de menjar. El Gran Recapte compta a les comarques gironines amb la participació de més de tres-cents punts de recollida, la majoria supermercats, però també petits establiments, centres de salut i biblioteques. Es comptarà amb la participació de més de 3.000 voluntaris. El president del Banc dels Aliments a Girona, Frederic Gómez, fa una crida a la mobilització perquè encara hi ha moltes famílies que no poden cobrir les necessitats alimentàries mínimes. El que es demana és menjar nutritiu de llarga durada, com ara llet, oli, llegums cuits i conserves de carn i peix.

El president del Banc dels Aliments, Frederic Gómez, destaca la solidaritat dels gironins, que ha permès que el Gran Recapte hagi passat dels 18.000 quilos d'aliments recollits durant la primera edició, als 536.000 quilos l'any passat. El que es demana són aliments de llarga durada com llet, oli, llegums cuits i conserves de peix i de carn.

La campanya comptarà amb la participació de més de 3.000 voluntaris que seran els encarregats de fer torns a cadascun dels establiments de la demarcació. A pocs dies de la recollida, encara falten alguns voluntaris per establiments de Figueres, Calonge, Girona, Banyoles, la Bisbal d'Empordà i per realitzar feines de transport.

A més de la participació de les cadenes de supermercats i petits comerços, el Gran Recapte també compta amb la col·laboració de nombroses empreses, organitzacions, institucions i associacions que fan donacions i organitzen recollides d'aliments.Precisament el Conservatori de Música Isaac Albéniz de la Diputació de Girona ha organitzat aquest dijous a les vuit del vespre un concert benèfic a favor del Banc dels Aliments. Serà a càrrec de professors del Conservatori a l'Auditori Viader de la Casa de Cultura. Durant el concert es recollirà menjar i donatius que després es transformaran en aliments. Les biblioteques públiques també s'han afegit a la campanya amb l'acció 'Llibres que alimenten' que consisteix en oferir llibres provinents de donacions o donats de baixa a les persones que portin aliments.

A tot Catalunya el Gran Recapte mobilitzarà prop de 25.000 voluntaris per cobrir gairebé 2.500 punts de recollida. L'any passat els quatre Bancs dels Aliments catalans van aconseguir 4.686 tones de menjar. Es calcula que actualment un 20% de la població de Catalunya viu en una situació de pobresa i precarietat alimentària.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema