Salt ajorna la derogació de l´ordenança de serveis funeraris

L´equip de govern buscarà el consens amb la resta de grups intentant modificar els articles més restrictius

24.11.2015 | 06:30

L´equip de govern de Salt (ERC i IPS) va retirar, en el ple celebrat ahir, la proposta per aprovar la derogació de l´ordenança de serveis funeraris amb la voluntat d´aconseguir més consens amb la resta de grups municipals de l´Ajuntament saltenc. Així ho va anunciar la regidora responsable del cementiri, Isabel Alberch (ERC), després d´acollir la demanda feta per PSC i CiU, d´intentar modificar primer –abans de derogar– aquells articles restrictius de l´ordenança vigent que dificulten que noves empreses puguin prestar els seus serveis funeraris a la vila. Actualment només ho fa la funerària Mémora.
Segons va exposar Alberch, aquesta ordenança, que data de 1999, ha quedat obsoleta i per aquest motiu proposaven derogar-la i passar a dependre només de la normativa de la Generalitat, menys restrictiva. Va ser en aquest punt quan la representant del PSC, Yasmina Abad va precisar que l´ordenança catalana va ser aprovada en la mateixa època i que per tant «tampoc està actualitzada». En aquest mateix sentit es va expressar el regidor de CDC, Jaume Torramadé, qui va assenyalar també que en l´ordenança actual «no hi veiem ha cap límit perquè altres operadors funeraris puguin oferir els seus serveis a Salt». «Creiem que la derogació és un error. Un mal sistema», subratllava Torramadé. Per tots aquests arguments, l´equip de govern va retirar la proposta amb la promesa de «seure» a discutir els punts a «modificar o derogar».
Aquest però no va ser el punt que va generar més debat en el ple. El conveni que l´equip de govern ha pactat amb el Girona F.C. en el qual aquesta entitat esportiva cedeix 4.500 euros a Salt a canvi de poder fer ús d´unes instal·lacions municipals va causar les crítiques de grup convergent. «La quantitat de diners que l´ajuntament haurà de gastar per cobrir les despeses que generarà aquest club a Salt, es podrien haver invertit en equips de futbol saltencs» li va retreure Francisco Honrado (CDC) a la regidora d´esports Eva Rigau. «Aquesta despesa existia igualment, però ara comptem amb 4.500 euros de més» es va defensar Rigau. Per tal de debatre aquest punt i altres qüestions econòmiques, Torramade va demanar la celebració d´un ple extraordinari.
D´altra banda, es va aprovar per unanimitat la moció presentada pel PSC per eliminar l´ús del Glifosat, un herbicida químic que s´utilitza en jardineria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

CiU i PSC no sumen cap suport a les ordenances per a l´any vinent a Girona

CiU i PSC no sumen cap suport a les ordenances per a l´any vinent a Girona

El ple aprova els impostos i les taxes pel 2017 entre picabaralles per la tarifació social

La Universitat ven un edifici del carrer Argenteria per 580.000 €

La Universitat ven un edifici del carrer Argenteria per 580.000 €

L'immoble, que té un dels balcons del Tarlà, s'ha venut per uns 250.000 € menys que les...

Sortegen els 26 pisos de lloguer del bloc de Salt

Sortegen els 26 pisos de lloguer del bloc de Salt

Desenes de persones es van acostar fins a l'escola Euses, on se celebrarava l'acte, per comprovar...

Nova seu per als Naturalistes de Girona

Nova seu per als Naturalistes de Girona

L'Ajuntament de Girona cedirà l'ús de la casa del jardiner, situada als Jardins de la Devesa, a...

El rector de la UdG nega cap «conflicte institucional» però admet les pressions

El rector de la UdG nega cap «conflicte institucional» però admet les pressions

Sergi Bonet avança que el Parc Científic aportarà 2,5 milions per eixugar el deute procedents del...

Enllaços recomanats: Premis cinema