Sarrià de Ter impulsa l´estalvi energètic

S'han canviat llums al carrer Roger de Flor, a la plaça Catalunya, el Coro i els vestidors del camp d'esports

25.11.2015 | 13:54

L'Ajuntament de Sarrià de Ter ha fet diverses inversions en els darrers mesos per millorar el servei de climatització i llum d'equipaments municipals i, sobretot, reduir la despesa energètica i econòmica. Algunes de les millores han estat subvencionades per la Diputació.
Per una banda, aquest estiu es va substituir el sistema de climatització del centre cívic de la Cooperativa, tot millorant la calefacció i l'aire condicionat. Els treballs van costar 105.33,45 euros, dels quals un 70% va anar a càrrec del Pla Únic d'Obres i Serveis (Puosc). El 30% restant el va aportar l'Ajuntament de Sarrià, que calcula que el nou sistema permetrà un estalvi de consum elèctric d'uns 5.000 euros anuals. Aprofitant aquesta obra, també s'ha millorat l'evacuació d'aigües plujanes de l'equipament.
D'altra banda, també s'ha ?substituït la il·luminació del carrer Roger de Flor. Concretament, s'han canviat quatre punts de llum que encara eren de vapor de mercuri per tecnologia LED. Això permetrà un augment de la il·luminació i una reducció de gairebé deu vegades el consum elèctric, tot passant de 300w a 40w. Els treballs es van desenvolupar la segona setmana d'octubre i han estat finançats amb el programa d'Obres Sostenibles de la Diputació.
Uns altres llums que també s'han canviat són els de la plaça Catalunya. En aquest espai, davant de la biblioteca municipal, s'han substituït quatre focus per LED. Aquest canvi suposarà una reducció de la despesa energètica d'un 50%, de manera que es pasarà d'un consum de 150w a 70w per focus.
A la pista del Pla de Vinyers, d'altra banda, s'hi han instal·lat quatre torres amb focus per poder il·luminar-la, així com un punt de connexió de llum que permetrà desenvolupar-hi activitats veïnals.
També s'han substituït els llums del centre social El Coro. El passat mes de setembre, abans que comencés el curs cultural, es van dur a terme els treballs de reparació dels llums de la sala gran, tot aprofitant per canviar-los per llums de baix consum.
Finalment, també s'ha canviat la lluminària dels vestuaris del camp municipal d'esports, tot substituint els llums de les entrades dels vestidors. Això permetrà un estalvi de més del 60%.
L'alcalde, Roger Torrent, indica que aquesta reducció en el consum elèctric ja tindrà repercussions immediates en el pressupost de 2016.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Una ferida en un xoc a Girona
Una ferida en un xoc a Girona

Una ferida en un xoc a Girona

La víctima va ser traslladada en ambulància a l'hospital Josep Trueta

Girona, reserva espiritual d´occident

Girona, reserva espiritual d´occident

L'afer del cartell del circ Raluy a Girona ens torna als temps de la censura franquista

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

L'objectiu és acabar amb les filtracions i poder garantir l'abastiment d'aigua al llarg del...

El repte global del sobreenvelliment

El repte global del sobreenvelliment

L'Auditori de la Coma Cros de Salt ha acollit durant dos dies diferents conferències i tallers,...

Les Fires tindran amb una trentena d´activitats per al públic infantil

Les Fires tindran amb una trentena d´activitats per al públic infantil

Les Fires de Sant Narcís comptaran amb una trentena d'activitats dirigides al públic infantil i...

Marc Fernández i Alexandra Prat guanyen el títol New Faces 2016

Marc Fernández i Alexandra Prat guanyen el títol New Faces 2016

El premi l'ha atorgat el centre comercial Espai Gironès en el marc de la tercera edició de...

Enllaços recomanats: Premis cinema