L'Ajuntament de Girona amb la col·laboració dels comerciants del Mercat del Lleó i d'altres entitats socials com l'Associació de Naturalistes de Girona iniciarà un projecte pilot de recollida periòdica d'aliments sobrants de les parades del mercat amb l'objectiu d'aprofitar aquests aliments i destinar-los a finalitats socials. Així ho ha anunciat aquest dissabte el regidor de Sostenibilitat, Carles Ribas, durant la presentació del taller 'El valor dels aliments', dins de les activitats programades per la Setmana de la Prevenció de Residus. "Cal potenciar el reciclatge social, intentar conscienciar la gent que aquell menjar que no està en perfecte estat, sense ni un cop, no és dolent", ha comentat el regidor.

Els aliments que es recolliran són aquells productes que han petit algun desperfecte o cop però es troben en bon estat de conservació i són comestibles. El projecte està finançant per l'Agència de Residus de Catalunya. En aquest sentit, el regidor ha comentat que durant els anys 2013 i 2014, s'ha incrementat un 54% la recollida de fracció orgànica a la ciutat, un fet que demostra que "la feina s'està fent bé", segons ha apuntat Ribas. Tanmateix, el regidor ha assenyalat que hi ha una doble lectura: "Quants més residus orgànics hi ha a l'escombraria, més menjar es tira. Per tant, hem de començar a treballar en una idea molt clara, que no hi hagin minves".

Ribas ha fet aquest anunci durant el taller 'El valor dels aliments. Taller d'aprofitament d'aliments" que ha estat organitzat per l'Associació de Naturalistes de Girona i l'Associació Menjadors Ecològics i ha comptat amb una desena de participants. L'activitat ha consistit en aprofitar les sobralles comercials que es van recollir ahir, divendres, al mateix mercat del Lleó. La presentació de la iniciativa ha comptat amb la presència del president dels paradistes del Mercat del Lleó, Joan Gironell; el president de l´Associació de Naturalistes de Girona (ANG), Enric Cortiñas; el president del col·lectiu Girona Bons Fogons, Toni Vallory, i el president de l´Associació d´Hostaleria de Girona, Josep Carreras.