La Generalitat ha obert un expedient informatiu a la discoteca Weekend per fer publicitat d'una festa el 4 de desembre batejada com 'la Guerra d'instituts'- perquè sospita que es tracta d'una competició de consum d'alcohol adreçada a menors. En la publicitat de la festa, per exemple, es promet un 'xupito' gratis a tots els joves que presentin el fulletó promocional.

La competició s'anunciava a través de xarxes socials i també en cartells enganxats al carrer on surten els noms dels "instituts participants", tot i que no compten amb cap autorització. La Policia Municipal ja va denunciar la setmana passada la discoteca Blow per promocionar una festa similar. En aquest cas, la Generalitat ha iniciat ja l'expedient sancionador.

La Generalitat a Girona ha obert expedient informatiu a la discoteca Weekend ?situada al polígon industrial de Mas Xirgu, a prop de Mercagirona- per la publicitat que està fent d'una festa que organitzen pel divendres 4 de desembre. Concretament, conviden els estudiants de batxillerat d'instituts de la ciutat a participar en el que han batejat com 'la Guerra d'instituts a Girona'. Tot i que no s'explicita directament, la Generalitat interpreta que es tracta d'una competició de consum d'alcohol que, en anar adreçada a estudiants de batxillerat, són majoritàriament menors de 18 anys.La publicitat s'ha detectat a través de les xarxes socials i també hi ha cartells enganxats als carrers de la ciutat. En un d'aquests, per exemple, es promet un 'xupito' gratis a tots aquells que presentin el fulletó de la festa a la discoteca.

A més, en un altre cartell apareixen els noms dels "instituts participants" i s'ofereix un servei de bus a 1 euro el trajecte per anar i tornar des de la discoteca. Enviar-hi els mossos i d'altres mesuresDes del Departament d'Interior, un cop han conegut aquesta festa prevista pel divendres 4 de gener, s'ha informat els titulars del local de les diferents infraccions en què podria incórrer. A més, ja s'ha advertit els amos que el dia de la festa es trobaran els Mossos d'Esquadra a la porta per comprovar que en tot moment es respecta la normativa vigent.La Generalitat també ha decidit emprendre altres mesures. Per una banda, des dels serveis territorials d'Ensenyament han denunciat aquest esdeveniment perquè, a més, s'han trobat la publicitat en els mateixos instituts tot i que ningú ho ha autoritzat.

Des de l'Agència de Salut Pública de Catalunya a Girona s'ha fet arribar un requeriment al titular de l'establiment recordant-li tota la normativa relativa al consum d'alcohol i de substàncies que poden generar dependència. En aquest requeriment també se l'informa de les diferents prohibicions que comporta i se l'adverteix de les sancions que poden resultar de la infracció de la norma. D'altra banda, per mitjà de l'Agència Catalana del Consum també es faran actuacions envers l'empresa per la presumpta vulneració de les normes de publicitat que hagi pogut cometre.

Expedient sancionador per al Blow

Divendres passat la Policia Municipal de Girona va denunciar un altre local, la discoteca Blow (situada al barri de la Devesa) per anunciar un esdeveniment similar, on l'alcohol era el protagonista. En aquella ocasió, es reptava als joves de batxillerat a competir entre ells per veure qui s'acabava més ràpid el cubata o per qui era la persona més ràpida bevent 'xupitos'.

La policia va anar a la festa, el passat 27 de novembre, i va comprovar que es venia tabac i alcohol a menors de 18 anys, que s'exercia una activitat que no es correspon a l'autoritzada en la llicència del local i que hi havia una porta d'emergència bloquejada. Per això, va aixecar acta amb els incompliments de la normativa. Aquesta acta ja està en mans dels serveis territorials d'Interior, que han iniciat un expedient sancionador.