Els partits de l'Ajuntament de Girona que van votar a favor de la declaració sobiranista del Parlament, s'han ratificat avui en la seva decisió i, en paraules de l'alcalde, Carles Puigdemont (CiU), tornarien a fer-ho malgrat la investigació oberta per la Fiscalia de l'Estat i l'Audiència Nacional.

Puigdemont ha comparegut al costat dels representants de la resta de formacions que van secundar la moció d'adhesió a la moció aprovada el 9 de novembre pel Parlament, ERC-MES i CUP, i ha confirmat que els han instat a presentar documentació sobre tot aquest assumpte.

A favor de l'adhesió van votar aquests tres partits, mentre que la regidora del PP, Concepció Veray, es va posicionar en contra, els quatre del PSC es van abstenir i els dos de Ciutadans se'n van anar abans que es plantegés el debat, igual que un independent que forma part de la llista de CiU.

Carles Puigdemont ha lamentat "profundament" que es destinin "recursos econòmics, humans i tècnics" al que considera com "una persecució política" i una utilització de la justícia.

"Intentar posar en dubte el dret que té una institució, elegida democràticament en representació de la ciutadania, a expressar la seva opinió és portar molt lluny els límits de la democràcia i les limitacions que té la Constitució", ha afegit Puigdemont, al seu torn president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

L'alcalde de Girona ha convidat a tots els ajuntaments catalans a que donin el seu suport a la moció a favor de la declaració sobiranista "com a resposta a aquesta ofensiva de l'Estat", que considera argument suficient per que s'adhereixin també les localitats poc posicionades a favor del sobiranisme, "però democràtiques".

"Continuarem fidels al mandat del Parlament", ha precisat Carles Puigdemont, abans de subratllar que no renunciaran "ni un gram a continuar amb el procés" de secessió.