L´Audiència Nacional investiga Girona pel seu suport al Parlament

Unitat de CiU, ERC i la CUP davant l'acusació de sedició i rebel·lió, mentre l'Ajuntament entregarà els documents i la CUP crida a desobeir

06.12.2015 | 07:21
Els regidors dels grups municpals de CiU, ERC- MES i la CUP, ahir.
Els regidors dels grups municpals de CiU, ERC- MES i la CUP, ahir.

Unió de forces dels grups municipals de CiU, ERC i la CUP a l'Ajuntament de Girona després de rebre la notificació de l'Audiència Nacional d'obertura de la investigació per delictes de sedició i rebel·lió per aprovar, en el ple del 16 de novembre, la moció de suport a la resolució del Parlament declarant l'inici del procés independentista i de la desconnexió amb Espanya. L'alcalde Carles Puigdemont va lamentar que l'Estat "destini recursos econòmics, humans i tècnics a qüestions polítiques".

"Que no s'esperin una reculada del municipalisme independentista perquè no hi serà", va afirmar Puigdemont. L'alcalde i president de l'AMI va instar els ajuntaments a defensar la llibertat d'expressió i a aprovar la moció. "Que se'ls hi giri feina als de l'Audiència Nacional", va dir. Celrà va ser el primer Ajuntament de les comarques gironines a rebre la notificació de l'Audiència Nacional. El jutjat central d'instrucció informa que s'han obert diligències prèvies contra l'Ajuntament. El jutjat demana l'informe de secretaria i intervenció i que s'identifiquin els regidors que hi van votar a favor i en contra. El ple va aprovar la moció amb 17 vots a favor (els dels regidors de CiU excepte un que es va absentar, els representants d'ERC-MES i els de la CUP-CC). "Són delictes més propis del segle XIX que no pas del segle XXI", va afirmar Puigdemont. El serveis jurídics del consistori prepararan i enviaran la documentació requerida al jutjat.

Des d'ERC-MES, Maria Mercè Roca, va indicar que "vam votar a favor d'aquesta moció amb molta alegria i satisfacció perquè enteníem que era el mandat dels gironins". En aquest sentit, la regidora va subratllar que tot i que se'ls acusa de "sedició i rebel·lia" no estan "gens espantats". El regidor de la CUP-CC, Lluc Salellas, va recordar que la CUP "no ha reconegut mai la legitimitat de l'Audiència Nacional espanyola, hereva del franquisme" i que no respondran a les peticions o requeriments i va sostenir que no té poder per anul·lar una manifestació democràtica dels ajuntaments. La CUP va fer una crida a "la unitat d'acció" política i també demana als gironins que mostrin el seu suport "davant l'ofensiva antidemocràtica engegada per l'Estat espanyol".

Veray (PP): "C's fa el ridícul"

Precisament ahir al matí, els dos regidors de C's, Jan Castel i Míriam Pujola, van presentar un escrit a la Subdelegació de l'Estat perquè es prenguessin mesures contra els regidors que havien donat suport a la resolució independentista. La portaveu del PP, Concepció Veray, va indicar que "Ciutadans va tard i fa el rídícul" tot recordant que la seva formació va portar el cas a la Subdelegació l'endemà del ple i que per això arriba ara la notificació de l'Audiència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Adjudiquen per sorteig els 26 pisos del bloc Salt que es destinaran a lloguer social

Adjudiquen per sorteig els 26 pisos del bloc Salt que es destinaran a lloguer social

Els habitatges s'han dividit en tres grups, en funció del nivell de rendes de les persones i...

Una ferida en un xoc a Girona

Una ferida en un xoc a Girona

La víctima va ser traslladada en ambulància a l'hospital Josep Trueta

Girona, reserva espiritual d´occident

Girona, reserva espiritual d´occident

L'afer del cartell del circ Raluy a Girona ens torna als temps de la censura franquista

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

L'objectiu és acabar amb les filtracions i poder garantir l'abastiment d'aigua al llarg del...

El repte global del sobreenvelliment

El repte global del sobreenvelliment

L'Auditori de la Coma Cros de Salt ha acollit durant dos dies diferents conferències i tallers,...

Enllaços recomanats: Premis cinema