Un grup de propietaris de gossos que habitualment passegen els animals per la zona del parc del Migdia de Girona han denunciat a Diari de Girona que una infecció vírica coneguda com a parvovirus ha provocat la mort d'una gossa i el contagi a dos animals més en aquest espai, en menys d'una setmana. Segons va explicar l'amo de l'Auri, la gossa que va morir -un Bull Terrier-, l'animal "només" va passejar per la zona del parc del Migdia i principalment en el pipican instal·lat en aquest parc. "Creiem que l'Auri i la Shiva -una altra gossa infectada- van contraure el virus en llepar una claveguera del pipican on es trobaven restes infectades", va explicar David Ramírez.

El parvovirus és una malaltia vírica gastrointestinal que normalment afecta cadells, que es contagia per via oral i que es manifesta amb vòmits, amb un estat d'apatia de l'animal i amb diarrees hemorràgiques, entre altres. En els tres casos detectats, però, els gossos eren tots adults. "Aquest virus pot arribar a sobreviure en el medi ambient fins a sis mesos i és fàcil que els gossos llepin o es refreguin en herbes o materials que continguin restes de la infecció", va explicar el veterinari que va atendre els tres cans, Lluís Sanz, del Centre Veterinari Girona. "Els propietaris ens van comentar que havien passejat per espais com els jardinets de les casernes i el pipican del parc del Migdia, però és molt difícil acotar la zona exacta d'infecció" va indicar Sanz, que va afegir que per prevenir caldria "una desinfecció de tota la zona" i que, en els pròxims dies, és "probable" que es detectin nous casos.

Davant aquesta situació, una altra de les usuàries habituals de la zona d'esbarjo per a gossos del parc del Migdia des de fa 2 anys, Carme Rueda, va fer arribar un avís a l'Ajuntamentper informar de la situació. "Per tal d'evitar més infeccions vam demanar al consistori que netegés urgentment els excrements que hi havia escampats per tot el pipican, perquè tot i que no creiem que els focus d'infecció sigui dins aquest lloc, sí que les defecacions de possibles gossos infectats suposen un perill per a la resta", remarcava Rueda, que va lamentar l'estat de "deixadesa" en què es troba aquest espai. "Hi ha forats -que fan els mateixos gossos- i molts indigents hi vénen a fer les seves necessitats, cosa que provoca un problema d'higiene constant", subratllava Rueda. Per la seva part, el consistori gironí va assegurar que, després de rebre l'avís, es va procedir a fer una neteja extraordinària del pipican i a desinfectar-ne el bevedor.