Dos joves creadors gironins s'han aliat per fabricar arbres de Nadal a base de fusta reciclada. El projecte, que han batejat amb el nom d'Arbre SEC (Solidari, Ecològic i Català), té una vessant solidària: el 10% dels beneficis de les vendes es destinaran al Banc dels Aliments perquè pugui ajudar a famílies amb pocs recursos a parar la taula per Nadal. Els arbres de Nadal són la primera peça que Albert Marcó i Pere Calderón han dissenyat però la voluntat és crear tota una línia de productes fets amb materials reciclats. El projecte neix de la mà de la Volta, que aglutina i cedeix espais i tallers a creadors locals. Cada mes organitza un mercat a Sant Narcís per exposar els productes artesans. El proper serà aquest dissabte 12 de desembre.

El projecte de l'Arbre SEC neix a iniciativa de dos joves creadors gironins moguts per la idea de dissenyar peces amb materials reciclats. Des d'un taller al barri de Sant Narcís, Albert Marcó i Pere Calderón fa setmanes que donen forma a uns arbres de Nadal originals. Estan fets 100% amb fusta de palets en desús i, a més, el seu disseny imita de manera molt subtil l'estelada, ja que l'arbre està pintat amb les quatre barres i coronat per una estrella.

Art Km. 0

El seu és un projecte d'Art Km.0. "Tota la fusta és reciclada, agafem el palet i li donem una segona vida i, a més, ho fem tot a mà des de Girona", explica un dels impulsors, Pere Calderón. A més, el projecte té un component solidari ja que el 10% de les vendes (els arbres costes 30 euros) es destinen al Banc dels Aliments.

"Arriba Nadal i no tothom té un plat a taula", assenyala Calderón. Des de l'entitat han rebut amb els braços oberts la idea ja que, així, tindran uns ingressos extres per ajudar les famílies amb pocs recursos a parar taula per les festes nadalenques.

Els arbres de Nadal d'aquests joves gironins es poden adquirir a alguns comerços de la ciutat i també al mercat de la Volta, que es fa cada segon dissabte de mes a Sant Narcís. La Volta és un projecte per donar cabuda a creadors i artesans gironins amb format de galeria, botiga i taller oberts al públic. El proper mercat es fa aquest dissabte 12 de desembre durant tot el dia a la plaça de l'Assumpció.

La voluntat d'aquests dos creadors és l'Arbre SEC sigui la primera de les seves creacions ja que volen convertir-se en artistes residents de la Volta i endegar tota una marca de productes fets amb materials reciclats.