Sovint els aixecament de cadàvers solen allargar-se hores i sovint també això genera crítiques perquè no s'entén aquesta lentitud. No és que ho mani el protocol sinó que la Llei d'Enjudiciament Criminal té regulats els passos a seguir i la policia no avisa el jutge fins que disposa d'indicis que es tracta d'una mort criminal. El títol V de la Llei «De la comprovació del delicte i verificació del delinqüent» desglossa de quina manera s'ha de realitzar la inspecció ocular i en quin moment s'ha d'avisar el jutge, que és l'encarregat de constituir la comitiva judicial.

És per aquesta raó que en la tragèdia de dimecres els Mossos no van avisar la jutgessa de guàrdia fins passada una hora dels fets. Aquest retard, però, ha generat un cert malestar en alguns estaments perque els cossos de les víctimes van estar molta estona al terra. A un quart i cinc de nou de la nit, els Mossos van rebre l'avís del succés i es van desplaçar fins a la zona per acordonar-la, fer una primera inspecció ocular i descriure el lloc dels fets.

Una hora després, van avisar la jutgessa de guàrdia perquè aquesta activés la comitiva judicial -bàsicament, forenses i secretari judicial- i es personessin. La comitiva va arribar a l'escenari a un quart d'onze de la nit, ja que s'ha de tenir en compte que mentre no està activada tots els seus membres poden realitzar vida normal, de manera que alguns es trobaven al seu domicili -que pot estar fora de Girona- i van haver de desplaçar-se fins a l'escena. Un seguit de sumands que no va permetre aixecar els cadàvers fins gairebé les onze de la nit, més de tres hores després del sinistre.