L'autor de l'apunyalament d'un jove a Salt la nit del 10 de juny de 2011 César Andrés Montero Torres acaba de ser condemnat a set anys, sis mesos i un dia de presó per un delicte d'homicidi en grau de temptativa amb l'agreujant d'abús de superioritat i la prohibició d'apropar-se a menys de 300 metres de la víctima i el seu germà, durant vuit anys, sis mesos i un dia. Els seus dos companys, Mateo Orozco Orozco i Brian Andrés Pastrana Cuero han sigut condemnats a un any, set mesos i setze dies de presó per un delicte de lesions.

En el relat de fets provats de la sentència, de la qual ha sigut ponent la magistrada Sonia Losada, s'especifica que el germà de la víctima va ser agredit al portal de casa seva pels ara condemnats després d'una discussió. Alertat per l'escàndol, el seu germà va sortir al balcó i en veure l'escena va baixar en el seu auxili.

Quan semblava que la trifulga havia acabat i tothom es dispersava, César Andrés Moreno Torres va agafar una «arma blanca que no ha sigut localitzada» va clavar-li dues ganivetades, una de les quals va afectar-li una artèria intercostal i li va perforar un pulmó.

El cas el va jutjar la secció tercera de l'Audiència Provincial de Girona, que ha descartat considerar l'apunyalament com un intent d'assassinat perquè no hi ha un «caràcter sorpresiu» en l'acció de l'agressor, ja que el germà de la víctima el va poder avisar abans de rebre la primera ganivetada.

La trifulga també ha quedat provada gràcies a les declaracions dels testimonis, que van presenciar com Mateo Orozco i Brian Andrés li rebentaven una ampolla de cervesa al cap del germà de la víctima apunyalada i l'inflaven a cops de puny i coces.

En matèria de responsabilitat civil, el condemnat per temptativa d'homicidi haurà de pagar 7.130,2 euros a la víctima per l'agressió. Els altres dos processats, 796 euros al germà apallissat.