El cas de la Devesa de Girona apunta a un doble assassinat i un suïcidi. Malauradament aquest no és l'únic fet d'aquesta tipologia a la província. Hi ha precedents com ara el que es va produir l'any 2010 a Serinyà.

En aquest cas, el 24 de desembre, un matrimoni d'origen holandès va matar el seu fill, que tenia autisme. Li van tallar les venes i després els dos pares es van suïcidar llançant-se a la presa d'Esponellà.

Quan se'ls va trobar, els dos pares portaven les mans agafades i les motxilles plenes de pedres. Un altre cas és el que va produir-se el 14 de setembre de 2008 a la cinglera del santuari del Far. Un exmilitar holandès es va llançar pel cingle del Far amb la seva filla de 5 anys.

El 13 de març de 2010, a Platja d'Aro, un pare separat va matar amb un tret d'escopeta a les seves dues filles bessones de quatre anys i es va suïcidar. L'home, abans del doble homicidi, va trucar a la dona perquè es volia venjar d'ella amb la mort de les seves filles.

Una altra tipologia de cas és el que es va produir al maig de 2010 a Lloret. Una turista britànica va matar per asfíxia els seus dos fills a l'habitació de l'hotel Miramar. Les víctimes eren un nen de 10 mesos i una nena de cinc anys. La mare va ser detinguda pels fets.

I un altre fet és el que va ocórrer al novembre de l'any 2011 al barri de Sant Narcís. Marcelo Ruiz Ospina va trucar al 112 per dir que acabava d'assassinar la seva filla de 18 mesos. El parricida va dir que mataria l'altra nena, de 8 anys. La ràpida actuació policial va evitar la mort de l'altra filla.