Girona estudia diferents opcions per les escales del cul de la Lleona

L'Ajuntament no vol «improvisar» una solució, sinó mirar quina s'ajusta més a l'entorn del Barri Vell i al conjunt arquitectònic

28.12.2015 | 07:07
El cul de la Lleona fa un mes que està sense escales.
El cul de la Lleona fa un mes que està sense escales.

Un mes després que un tràgic accident acabés amb la vida d'un turista francès que feia un petó al cul de la Lleona, la popular escultura segueix sense escales. La regidora d'Urbanisme, Marta Madrenas (CiU), explica que l'Ajuntament de Girona està treballant en diferents opcions, tenint en compte la singularitat del lloc i que es tracta d'un element arquitectònic molt particular. «No volem posar una simple escala amb barana, sinó que volem estudiar bé quina és la millor opció», assenyala.
Ara fa un mes, un turista francès de 75 anys va relliscar mentre intentava complir amb la tradició de fer un petó al cul de la Lleona. Per accedir a l'animal hi havia unes escales de ferro sense barana que havien estat allà durant més de vint anys i no havien generat cap problema. Arran de l'accident, però, l'Ajuntament les va retirar per tal d'estudiar l'espai i reforçar-ne la seguretat.
Un mes després, el cul de la Lleona segueix sense les escales, i els turistes que arriben s'han de mirar la tradició des de baix. El consistori, però, no té pressa a col·locar-ne unes altres, ja que abans vol estudiar detalladament quina és la solució idònia. «Estem pensant quines poden ser les opcions més factibles», assenyala Madrenas.
La responsable d'Urbanisme recorda que la columna de la Lleona és un dels elements més emblemàtics de la ciutat, ja que milers de turistes hi passen cada any. Per això, el consistori no vol «improvisar» una solució, sinó pensar curosament quin és el millor element. «Cal que sigui una cosa que relligui l'espai i quedi estèticament bonic, que s'adigui amb la resta d'elements del Barri Vell», indica la regidora.
Un cop s'hagi determinat quina és la solució a adaptar, Madrenas explica que l'execució serà relativament ràpida. Per això, després de Nadal s'estudiaran quines són les millors opcions que s'han presentat i es prendrà una decisió. De moment encara no hi ha data, i no se sap si l'estructura està a punt per un dels principals esdeveniments turístics de la ciutat:?el «Girona 10», que se celebra a finals de gener.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Adjudiquen per sorteig els 26 pisos del bloc Salt que es destinaran a lloguer social

Adjudiquen per sorteig els 26 pisos del bloc Salt que es destinaran a lloguer social

Els habitatges s'han dividit en tres grups, en funció del nivell de rendes de les persones i...

Una ferida en un xoc a Girona

Una ferida en un xoc a Girona

La víctima va ser traslladada en ambulància a l'hospital Josep Trueta

Girona, reserva espiritual d´occident

Girona, reserva espiritual d´occident

L'afer del cartell del circ Raluy a Girona ens torna als temps de la censura franquista

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

L'objectiu és acabar amb les filtracions i poder garantir l'abastiment d'aigua al llarg del...

El repte global del sobreenvelliment

El repte global del sobreenvelliment

L'Auditori de la Coma Cros de Salt ha acollit durant dos dies diferents conferències i tallers,...

Enllaços recomanats: Premis cinema