L'Ajuntament de Girona ha posat fil a l'agulla per reactivar la construcció de la pista coberta del Cassià Costal. L'obra ja hauria d'estar feta però l'empresa que va guanyar el concurs públics per instal·lar-la hi va acabar renunciant. Ara s'ha fet una petita modificació en el projecte i s'ha aprovat ja per Junta de govern i s'espera poder executar els treballs en breu. La intenció és que el col·legi tingui la pista coberta abans d'acabar l'any vinent. Aquella adjudicació va recaure en l'empresa Insyte per valor de 329.000 euros. Només tres empreses s'havien presentat per optar a fer els treballs, licitats inicialment per 416.000 euros.

La regidora d'Urbanisme, Marta Madrenas, ha explicat que el projecte aprovat és pràcticament ?igual que el que ja existia però s'ha aprofitat per fer dues modificacions. Per una banda, es farà un tram petit de carril bici a la banda de la carretera Barcelona, resseguint un costat del col·legi. Segons el regidor de Mobilitat, Joan Alcalà, inicialment quedarà despenjat però es preveu unir-lo a la llarga amb el que haurà de fer l'Hipercor quan faci les obres d'ampliació i al que farà la Clínica Girona quan es traslladi a les antigues naus del sud de la carretera.

També s'hi col·locarà un nou semàfor. De fet, les obres d'aquest equipament, que se situarà entre els dos edificis del centre, hauran de permetre eixamplar la vorera de la carretera Barcelona substancialment. Ara precisament s'estreny en aquell punt. També s'ha acordat que un controlador vigili les obres, sobretot el pas d'entrada i sortida dels camions.

El Cassià Costal era el tercer dels equipaments educatius municipals on s'havia de cobrir la pista. Els altres dos són el Pla i el Migdia, on ja s'ha executat el projecte. El de Cassià Costal era el més complex i costós d'executar. Els estudis geotècnics avisaven d'un terreny complicat. De fet, la tinent d'alcalde d'Educació, Isabel Muradàs, ha indicat que la pista anirà a un nivell més ensota del nivell de la carretera perquè la coberta quedi a l'alçada de l'edifici de l'escola. D'aquesta manera es vol evitar l'impacte visual. Recentment també s'ha construït un pavelló al Montfalgars i un gimnàs a l'escola Pericot.

Els treballs està previst que es puguin executar quan acabin les classes, durant el període de les vacances d'estiu. Quan els nens retornin a les aules els treballs principals i amb maquinària més pesant i sorrollosa ja hauran acabat. Segons Marta Madrenas, s'espera tenir l'equipament enllestit per Nadal.

Un cop es tingui feta la pista i la coberta, es deixarà tot preparat per una futura ampliació que pugui permetre que la instal·lació acabi essent un pavelló (amb els tancaments laterals, vestuaris, despatxos i fins i tot unes grades) i que requerirà d'una inversió aproximada d'1,2 milions d'euros més.