Girona ja té 98.563 empadronats i assoleix el rècord d´habitants

Es manté el percentatge d'estrangers a la ciutat, amb un 18,2%, sobretot hondurenys i marroquins

04.01.2016 | 07:12

Girona ha tancat l'any 2015 amb 98.563 habitants. És la xifra més alta d'empadronats de la història de la ciutat, després d'uns anys d'estancament i pujades molt minses. La ciutat és a fregar la gran xifra rodona, els 100.000 residents empadronats. El 2014 va tancar amb 97.863 veïns empadronats. Per tant, l'augment és de 700 persones.

D'aquests habitants, un 18,29 % són de nacionalitat estrangera, un percentatge similar al de l'any passat. No obstant, cal tenir en compte que les dades són provisionals ja que cada any solen produir-se algunes baixes en el padró. Són gent que que ja resideixen a la ciutat i no ho han comunicat però que el consistori ha detectat que o bé s'han empadronat en una altra població o han retornat al seu país sense avisar i ha iniciat la tramitació de l'expedient per donar-los de baixa. Solen ser una mitjana de 500 persones. Les dades del tancament d'un any no acaben essent les oficials fins passats més de dotze mesos.

Descens anual de la població estrangera


A inicis d'aquest segle, semblava que la capital gironina sobrepassaria en breu els cent mil habitants, la població creixia molt i cada anys s'hi sumaven entre 2.000 i 3.000 empadronats més, en gran part per l'increment de població procedent d'altres països. Aquesta ascensió es va frenat, en part també perquè el nombre d'estrangers va aturar-se i fins i tot va reduir-se. El 2008 significaven quasi el 21% després que en sis anys s'incrementessin en 12.000 persones.

Això ha fet que la població total de la capital no hagi arribat als 100.000 habitants, un llindar que semblava assequible fa uns anys quan anualment l'increment era de 2.000 i 3.000 habitants. A partir de fa sis anys però, els augments han estat menors (entre 100 i 500 persones).

Entre els estrangers, la comunitat més present són els hondurenys, que els darrers anys han consolidat la seva primera "posició" al rànquing de nacionalitats a Girona, a banda de l'espanyola. Els hondurenys empadronats a la capital són 3.825. El segueixen els marroquins, que històricament havien encapçalat la llista, amb 3.417 veïns i que en els darrers temps van perdent, a poc a poc, habitants. A continuació hi ha els romanesos (1.720) i els xinesos (728). El cinquè lloc és del col·lectiu gambià (644). Tot seguit hi ha residents procedents de Colòmbia (514), Itàlia (477), Ucraïna (449), Brasil (438) i Rússia (424).

Ventall de nacionalitats

La llista de procedències és molt llarga. Hi ha 123 països, als quals s'han d'afegir quatre habitants de "països asiàtics sense relacions diplomàtiques" i un d'africà en les mateixes condicions. Hi ha països de tots els continents: Bulgària, Xile, Georgia, Cuba, Ghana, Filipines, Cambodjda, Albània, Kirguisistan, Indonèsia, Síria, Israel, Austràlia, Noruega, Haití, Iemen, Sri Lanka, Togo, Trinitat i Tobago, Gabon Azerbadjan, Haití, Estònia, Kenya, Nepal, Eritrea, Burundi, Ruanda o Kazajstan.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Marina Castro
´Cada any em trobo amb clientes que han estat abusades sexualment per Fires´

´Cada any em trobo amb clientes que han estat abusades sexualment per Fires´

La sexologa Marina Castro explica que moltes agressions no es denuncien - Repartirà 10.000...

Salt farà servir feromones de llop per protegir les hortes dels senglars

Salt farà servir feromones de llop per protegir les hortes dels senglars

El sistema es complementarà amb una protecció electrificada

Girona vol que el Circ Raluy retiri un cartell perquè el veu «sexista»

Girona vol que el Circ Raluy retiri un cartell perquè el veu «sexista»

Segons Madrenas, les dues noies que hi apareixen són mostrades «com un producte eròtic»

El Palau de Justícia no tindrà parada de Girocleta

El Palau de Justícia no tindrà parada de Girocleta

El regidor Joan Alcalà ho descarta «a curt termini» perquè la de Miquel de Palol ja està...

Canviar el nom d´un carrer no és tan fàcil

Canviar el nom d´un carrer no és tan fàcil

S'ha fet però es causen maldecaps als veïns

Estudiants de la UdG inicien una campanya contra l´oli de palma

Estudiants de la UdG inicien una campanya contra l´oli de palma

Els Bitxacs de la UdG, una associació d'estudiants universitaris enfocada en el medi ambient i en...

Enllaços recomanats: Premis cinema