Els pares del nen trobat mort a un pis de Girona han quedat detinguts aquesta nit després de prestar declaració davant els Mossos d'Esquadra. Els agents han trobat aquest dimarts al migdia el cos sense vida d'un nen d'uns set anys a l'habitatge familiar situat en un quart pis d'un bloc del carrer Joan Roca i Pinet, al barri de Sant Pau, on la família, d'origen nord-americà vivia des de feia més de dos anys.

Segons fonts properes al cas, l'avís l'ha donat la propietària de l'habitatge, que tenia problemes amb el cobrament del lloguer i quan s'ha dirigit al domicili ha sentit crits i sorolls «estranys» i ha detectat l'actitud sospitosa de la parella que hi resideix, ja que no li volien obrir la porta.

Tot seguit, la dona ha trucat els Mossos d'Esquadra, que quan han accedit al pis s'han trobat amb el cos sense vida del menor, sense signes evidents de violència, que podria portar diversos dies mort. Al domicili també es trobaven els pares i germans del nen, que no han oposat resistència a l'entrada de la policia.

A partir d'aquí, s'han activat tots els protocols i s'ha desplaçat fins a l'edifici la comitiva judicial, efectius del SEM i més patrulles dels Mossos d'Esquadra. Els agents han procedit a prendre declaració als pares i germans del nen mort, un nen i una nena adolescents, a la comissaria de Vistalegre. El cas l'investiga l'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos a Girona.

Diversos efectius han estat tota la tarda rastrejant el pis per trobar proves que esclareixin el succés. La funerària s'ha endut el cos del menor quan faltaven vint minuts per a les set de la tarda. L'autòpsia que se li practicarà en les properes hores serà clau per determinar tant la data com el motiu què li ha causat la mort.

Examen psiquiàtric als pares

Fonts properes a la investigació han explicat a l'ACN que es traslladarà properament els pares fins al centre sociosanitari de Salt per sotmetre'ls a una valoració psiquiàtrica. Mentre no s'esclareixin els fets, els altres dos fills estan sota la tutela de la Direcció general d'atenció a la infància i l'adolescència.

Els veïns feia mesos que no veien la família

Els veïns asseguren que era una família afroamericana amb la que no hi tenien gaire contacte perquè només parlaven anglès i asseguren que feia uns mesos només havien vist els pares. Segons les mateixes fonts, la família no es relacionava gaire i els veïns havien trobat estrany no veure els nens en les últimes setmanes, ja que anteriorment se'ls havia vist jugant a la placeta propera al domicili.

Un veí que viu al mateix bloc, Cesc Batlle, ha explicat que la propietària del pis ha quedat molt "trasbalsada" després del succés. A l'escala no s'expliquen què ha pogut passar i com han pogut estar dies amb els cadàver del menor dins del pis. Aquest mateix veí ha explicat que la família pràcticament no es relacionava amb ningú ja que només parlaven en anglès (el pare també sabia francès) i els fills no estaven escolaritzats.

"El seu pare em va explicar fa un temps que seguien un sistema d'aprenentatge a través d'Internet", ha assenyalat. Segons Batlle, feia tres mesos que pràcticament ningú havia vist la família i que només veien de forma esporàdica el pare. "Eren una família normal tot i que vivien reclosos a casa", ha detallat. També van deixar de sovintejar el bar que hi ha al costat del seu pis on, mesos enrere, hi havien anat sovint. "Van agafar una actitud estranya, ja només sortia el pare i va deixar de saludar", explica el propietari del negoci.