L'autòpsia no evidencia que el menor trobat mor en un pis del barri de Sant Pau de Girona morís de manera violenta

De moment, i a causa també de l'avançat estat de descomposició del cos, encara es desconeix la causa exacta de la mort

07.01.2016 | 21:18
L'autòpsia no evidencia que el menor trobat mor en un pis del barri de Sant Pau de Girona morís de manera violenta

El menor de 7 anys trobat mort el passat dia 5 en un pis de Girona, però que havia mort feia més d'un mes, no va morir a mans d'una altra persona, segons les primeres dades de la autòpsia que li han practicat avui.

Forenses de l'Institut de Medicina Legal (IML) han practicat l'autòpsia del petit i, a l'espera de tenir els resultats de les anàlisis de totes les mostres, tot apunta que el petit no va tenir una mort violenta, segons han dit a Efe fonts pròximes al cas.

De moment, i a causa també de l'avançat estat de descomposició del cos, encara es desconeix la causa exacta de la mort.

D'altra banda, avui s'ha sabut que els Mossos d'Esquadra ja havien acudit el dia de Cap d'Any al dúplex del número 3 del carrer Joan Roca Pinet, del barri de Sant Pau, on residia la família del menor, de nacionalitat nord-americana.

La visita de la policia obeïa al fet que algun conegut de la família es va posar en contacte amb el consolat americà per comunicar la seva preocupació perquè des de feia diverses setmanes no sabien res d'ells.

Pel que sembla, els mossos van aconseguir parlar amb el pare, que els va dir que tot estava correcte, i la policia el va instar a trucar al consolat per tranquil·litzar la persona que havia trucat preocupada, però no van poder detectar que a l'interior de la casa ocorregués res anormal.

Està previst que la mare i el pare, de 38 i 39 anys respectivament, passin a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia de Girona que porta el cas demà al matí.

Els investigadors esperen que la seva declaració davant del jutge aporti més llum sobre el cas, com quan va morir exactament el petit i quina va ser la causa de la mort.

Una altra incògnita a resoldre seria per què els pares no van comunicar la defunció del petit a ningú i van deixar la família poc menys que tancada a casa.

Encara que de moment no es descarta cap hipòtesi, una de les que pren més força és que el petit hagués emmalaltit, empitjorés, els pares no li donessin la cura mèdica necessari i el menor acabés morint.

El comportament posterior dels pares es podria deure a una alteració mental, per la qual poguessin pensar que el nen no havia mort o que no volguessin acceptar aquest fet.

Un cop passin a disposició judicial, el jutge determinarà si els ingressa a la presó o si per contra creu que no hi ha indicis que els relacionin amb cap fet delictiu i els deixi en llibertat.

El jutge també ha de determinar què fer amb els altres dos fills de 12 i 14 anys de la parella, és a dir si continuen sota la tutela de la Generalitat o si els seus pares tornen a tenir la seva guàrdia i custòdia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema