Els responsables de CDC debaten en les últimes hores el nom de l'encara alcalde i pròxim president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al capdavant de l'Ajuntament de Girona, sense que de moment es vulgui precipitar la decisió.

Segons fonts pròximes al partit consultades per EFE, Puigdemont ha transmès un missatge de calma i ha advocat per aprofitar el termini de deu dies per al nomenament que s'obrirà després de la seva renúncia prevista per demà.

El candidat a president de la Generalitat deixarà el càrrec en un ple extraordinari convocat aquest dilluns a les 10:00 hores i, llavors, començarà el compte enrere per escollir el seu substitut.

Els noms que compten amb majors opcions són els dels regidors Maria Isabel Muradàs, Marta Madrenas, Maria Àngels Planas i Carles Ribas.

Muradàs serà la que exerceixi d'alcaldessa des de la renúncia de Carles Puigdemont fins que es produeixi el nomenament en un nou ple.

Carles Ribas, un dels possibles substituts de Puigdemont, ha assistit a la plaça del Vi de Girona a la retransmissió a través d'una pantalla gegant del debat d'investidura, igual que la pràctica totalitat de l'equip de govern, i ha explicat que el seu partit inicia un "procés intern" per decidir qui serà el futur alcalde.

Ribas ha refusat realitzar més declaracions sobre aquest assumpte i s'ha centrat al parlament del candidat a president de la Generalitat, que ha qualificat de "discurs magnífic".

El regidor gironí considera que Carles Puigdemont és "la millor persona" que podia situar-se al capdavant del Govern en un moment com l'actual i ha destacat la seva "força i empenta".

"Girona tindrà una gran pèrdua", ha manifestat Carles Ribas, convençut no obstant això que Puigdemont treballarà igualment per la seva ciutat des de la presidència de la Generalitat.

Més de cinc-centes persones han acudit a la plaça del Vi, on s'ubica l'ajuntament gironí, per seguir el debat d'investidura.

Des dels partits de l'oposició, ja que CDC governa en minoria a Girona, la socialista Silvia Paneque ha aprofitat el seu compte de Twitter per advertir que la seva formació estarà atenta a l'afectació del canvi a l'alcaldia "el dia a dia de la ciutat".

A més de la plaça el Vi, un altre escenari on se segueix la investidura de Puigdemont és la seu d'Òmnium Cultural d'Olot, mentre que la localitat natal de Carles Puigdemont, Amer, ha estat escenari de celebracions des que es va conèixer la seva candidatura a la presidència de la Generalitat.