RELLEU A L'ALCALDIA

Candidats a l´alcaldia que es destapen

Planas i Alcalà no apareixen com a gran favorits però la lluita interna els pot afavorir

15.01.2016 | 07:09
Candidats a l´alcaldia que es destapen
Candidats a l´alcaldia que es destapen

Si Carles Puigdemont mai hauria pensat ser?president de la Generalitat, els responsables d'Hisenda i de Seguretat i Mobilitat mai s'haurien cregut en ser una de les alternatives a a assolir l'alcaldia de Girona. Maria Àngels Planas i Joan Alcalà són les opcions més «tapades» però que van guanyant punts com la solució a la lluita entre Carles?Ribas i Marta Madrenas i com a garantia de CDC per no deixar l'alcaldia en mans d'Isabel Muradàs (Demòcrates de Catalunya)

o sempre s'acompleix allò més previsible. Ni el que s'assenyala com a més probable ha de ser necessàriament el que acabi succeint. En el repòker de noms que aspiren a l'alcaldia de Girona n'hi ha tres que sonen més fort que els altres dos. Aquesta força però, se'ls pot haver girat ja en contra i afavorir els dos aspirants més «tapats».

Els silencis poden ser sinònim d'un «ball de bastons» que es vol evitar que sigui públic. Una batalla entre els dos candidats que a la vista semblen els més lògics i que els pot acabar castigant a ambdós. És el que pot estan succeint entre l'actual regidor de Sostenibilitat i portaveu del grup municipal de CiU, Carles Ribas, i la tinent d'alcalde d'Urbanisme, Marta Madrenas. Ambdós fa temps que s'han postulat com a successors a Carles Puigdemont però la «lluita» no havia de produir-se tant aviat, sinó uns mesos abans del final del mandat. La marxa sobtada de Carles Puigdemont de l'Ajuntament per convertir-se en el President de la Generalitat ha aflorat la «rivalitat». Convergència vol evitar una«guerra fraticida» que deixi el partit dividit, per tant buscaria un candidat alteratiu, sempre dins del partit. Això exclouria Isabel Muradàs, de Demòcrates de Catalunya, malgrat que aquesta formació pugnarà fort perla seva representant ja que aquest partit tindrà el mateix nombre de regidors que CDC, quatre, quan entri Vicenç Estanyol.

Si Madrenas, Ribas i Muradàs queden eliminats per les diferents lluites, queden dos noms: Maria Àngels Planas i Joan Alcalà. Tots dos són discrets i treballadors. Alcalà porta cinc anys com responsable de l'àrea de Seguretat, Mobilitat i Via Pública. Maria Àngels Planas fa cinc anys que és la tinent d'alcalde d'Hisenda i Règim Interior. És l'única que ha estat a l'equip de Puigdemont des de l'any 2007. Si Puigdemont mai hauria pensat en ser?President, cap d'aquests dos hauria cregut mai ser una de les alternatives a alcalde.

L'elecció inicial anirà a càrrec de l'exalcalde de Girona, que ha de comunicar o ja ha s'ha comunicat amb la persona escollida i dir-ho al comitè local de CDC. A continuació, el partit hauria de convocar una reunió extraordinària per estudiar la proposta de l'actual President. També s'hauria d'arribar a un acord amb les formacions amb membres al grup municipal:?Demòcrates, Avancem i Reagrupament. També caldrà el suport d'almenys un grup de l'oposició, probablement ERC, i portar-ho a votació en un ple, que podria ser ja aquest divendres. Si no, hi ha temps fins el 22 de gener.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Imatge de la fira celebrada a Califòrnia.
Girona es convertirà en capital europea de la bicicleta

Girona es convertirà en capital europea de la bicicleta

La ciutat acollirà al 2017 la Sea Otter Europe, el festival del sector més gran del món, per...

´Cada any em trobo amb clientes que han estat abusades sexualment per Fires´

´Cada any em trobo amb clientes que han estat abusades sexualment per Fires´

La sexologa Marina Castro explica que moltes agressions no es denuncien - Repartirà 10.000...

Salt farà servir feromones de llop per protegir les hortes dels senglars

Salt farà servir feromones de llop per protegir les hortes dels senglars

El sistema es complementarà amb una protecció electrificada

Girona vol que el Circ Raluy retiri un cartell perquè el veu «sexista»

Girona vol que el Circ Raluy retiri un cartell perquè el veu «sexista»

Segons Madrenas, les dues noies que hi apareixen són mostrades «com un producte eròtic»

El Palau de Justícia no tindrà parada de Girocleta

El Palau de Justícia no tindrà parada de Girocleta

El regidor Joan Alcalà ho descarta «a curt termini» perquè la de Miquel de Palol ja està...

Canviar el nom d´un carrer no és tan fàcil

Canviar el nom d´un carrer no és tan fàcil

S'ha fet però es causen maldecaps als veïns

Enllaços recomanats: Premis cinema