El PSC de Girona va assenyalar ahir que el contingut de les disputes i la controvèrsia al grup municipal de CDC a Girona revelen que «no hi ha un perfil clar» per substituir Carles Puigdemont i certifiquen que el caràcter «presidencialista de l'alcalde ha silenciat tot aquest temps que hi ha sectors amb punts de vista molt diferents a l'equip de govern». Aquesta és la síntesi de la reflexió des dels socialistes gironins, sobre la qual Sílvia Paneque afirma que «no resulta edificant veure les diferents regidories en disputes de càrrecs i d'atribucions, quan la ciutat requereix una atenció escrupolosa amb la gestió del dia a dia i en la resolució dels grans temes que han quedat pendents i penjats».

Per aquesta raó, demana «celeritat i seriositat per no convertir en una nova subhasta del peix el càrrec institucional més important a Girona».

«Seria molt estrany que Isabel Muradàs no fos l'alcaldessa en substitució de Puigdemont. I si no ho fos, després de les declaracions de la número dos de Convergència, dient que tenia tota la voluntat d'assumir el càrrec, això ja anunciaria un govern on la competitivitat s'imposa al treball en comú», analitza la regidora socialista Elisabet Riera.

Els socialistes recorden que marge de les especulacions sobre el seu substitut, el salt de l'alcalde a la Presidència de la Generalitat deixa oberts diversos fronts a l'Ajuntament de Girona. Com ara el de la recuperació de la figura del Regidor de cultura, una àrea que fins ara assumia l'alcalde mateix: «Els projectes de Puigdemont eren tan personals, tan vinculats a les seves preocupacions en l'àmbit de la cultura, algunes de les quals no compartíem, que la seva absència obre dubtes sobre si qui el rellevi mantindrà els mateixos objectius o, pel contrari, es produirà un canvi de política».

Els socialistes gironins, per aquest motiu, esperen que el nou govern sigui capaç de dir el més aviat possible si hi haurà «pur continuisme o el nou alcalde i alcaldessa tindrà projecte propi».