Cada any més. La campanya promocional Girona10 segueix superant els seus propis rècords anys rere any. Avui es fa el sorteig que ha de servir per repartir 1.600 places d'hotel, 5.400 àpats a restaurants a deu euros amb una xifra de més de 49.000 inscrits. La data, que s'haurà d'acabar de confirmar avui, és de set hores abans del termini per apuntar-se i per tant podria ser encara més alta. No obstant això, s'haurà de filtrar aquella gent que s'hagi pogut apuntar més d'una vegada.

El sorteig serà retransmès en directe pel programa Els matins de TV3, aproximadament entre les 11.30 hores i les 12.00 hores del matí. Les boles del sorteig seran extretes per persones estretament vinculades a la vida social, cultural i política de la ciutat: els integrants del grup Sopa de Cabra; el xef Pere Massana del restaurant Massana (una estrella Michelin); el president del GEiEG, Francesc Cayuela; l'escriptor Josep Maria Fonalleras i l'alcaldessa en funcions, Isabel Muradàs.

A més a més de les nits d'hotel i dels àpats en establiments de restauració, el sorteig inclou, per primera vegada, el repartiment de 3.000 entrades dobles de cinema a deu euros.

En el sorteig d'aquesta cinquena edició de Girona10, que se celebrarà el cap de setmana del 29 al 31 de gener, hi participen 19 establiments hotelers i 46 restaurants, que oferiran un nombre de places similar al de l'any passat. També s'hi incorporen per primer cop els cinemes Albèniz i OCine. El Girona10 també comptarà amb molts establiments adherits a les associacions Girona Centre Eix Comercial i Zona U, que oferiran promocions i descomptes durant la campanya de Girona10.

Una quarantena d'activitats

Entre la quarantena d'activitats paral·leles que s'han organitzat destaquen unes visites tematitzades que es faran els tres vespres a la Catedral. En aquesta ocasió, a més, els membres del Club Ara Caixabank (tot persones jubilades) podran gaudir de la campanya un dia més, fins a l'1 de febrer, amb una oferta de places d'allotjament i restaurants a deu euros que no s'adjudicaran per sorteig, sinó que podran reservar directament als mateixos establiments.

Hi ha un ventall d'activitats per a tots els gustos i de tot tipus a preu reduït o gratuïtes. Hi ha esdeveniments de caire musical, tallers, visites guiades, activitats esportives i diferents fires i mercats. Els museus també obriran les portes gratuïtament o a preu reduït.

Entre les visites guiades, n'hi ha pels punts més turístics de Girona, així com de naturalistes per les ribes del Ter i per conèixer ocells i una visita teatralitzada nocturna per la Catedral. També, s'han inclòs visites al castell de Montjuïc, càrrec dels Miquelets de girona, amb la presència de recreadors històrics.

En l'àmbit esportiu, entre altres hi ha l'opció de llogar bicicletes de passeig, bicicletes elèctriques, un city trail a càrrec del Club Trail Running Girona que passarà pels punts més emblemàtics de Girona amb una ruta plena d'escales i pujades, activitats de paleotraining, sessions de zumba i de bodycombat o la cursa de carnestoltes de Girona.

Pel que fa als tallers, n'hi ha per aprendre a fer videoclips i per aprendre a menjar bé. Altres activitats previstes pel darrer cap de setmana de gener són la cercavila de gegants, tastets al mercat del Lleó a càrrec dels comerciants, el dissabte a partir de les set de la tarda. Una activitat que cada any atrau centenars de persones.