El grup municipal d'ERC-MES ha qualificat de "frau democràtic" l'elecció del número 19 de la llista de CiU, Albert Ballesta, com a nou alcalde de Girona. La portaveu, Maria Mercè Roca, ha avançat que no facilitaran la seva investidura. "Encara no ho hem decidit, però ens abstindrem o votarem el nostre cap de llista", ha explicat. Roca ha negat que hi hagi hagut converses amb CiU -que governa en minoria a la ciutat- per entrar al govern. La portaveu assegura que veu "complicat" arribar a un acord futur per formar govern junts després de "l'espectacle" dels darrers dies per aconseguir que Ballesta, que no ha estat regidor fins ara, pogués rellevar Carles Puigdemont a l'alcaldia.

ERC-MES no votarà a favor de la investidura d'Albert Ballesta com a alcalde de Girona. La portaveu del grup municipal, Maria Mercè Roca, ha afirmat que no poden recolzar una decisió que qualifiquen de "frau democràtic". "Triar la persona que va de número 19, i que en l'actualitat no és regidor de l'Ajuntament de Girona, és manifestar poc respecte per la ciutat, per la ciutadania i per la institució", ha afirmat Roca.

Maria Mercè Roca creu que el procés per rellevar Carles Puigdemont, després d'assumir la presidència de la Generalitat, ha estat "massa llarg" i s'ha convertit en un "espectacle". "S'ha fet una mena de partida d'escacs, posant les peces una rere l'altra, i això té molt poc a veure amb ser útil a la ciutat i estimar la ciutadania", ha opinat la portaveu del grup d'ERC-MES. Roca ha detallat que encara no tenen el sentit del vot definit però, en tot cas, segur que no serà a favor d'Albert Ballesta.

"Ara que ja se sap segur que el candidat és Albert Ballesta, parlarem entre nosaltres, també amb els altres grups de l'oposició, i decidirem. Però, en tot cas, o ens abstindrem o votarem el nostre cap de llista", ha concretat Maria Mercè Roca.

La portaveu també creu que tot el procés fins a aconseguir que Ballesta pugui entrar com a regidor a l'ajuntament i ser escollit alcalde ha desgastat molt l'equip de govern. "Fer renunciar tots els regidors i regidores no deixa de ser una manera de dir que aquestes persones no tenen la confiança per tirar endavant la ciutat", ha opinat. Roca creu que és una imatge "molt trista" d'uns regidors que fa temps que assumeixen responsabilitats a la ciutat.

Maria Mercè Roca ha recordat que l'equip de govern ha demanat sempre responsabilitat a l'oposició a l'hora de votar al ple municipal i creu que ara qui "s'ha comportat de forma absolutament irresponsable amb la institució i amb la ciutat han estat ells".

Ni reunions ni acords

La líder d'ERC-MES ha negat que hi hagi hagut reunions perquè la seva formació entri a formar part de l'equip de govern. "Sabem que s'han dit moltes coses aquests dies, però no és així", ha afirmat Roca. ERC-MES té un acord d'estabilitat amb CiU i havia ajudat el govern a aprovar aspectes decisius com el cartipàs o el pressupost del 2016. Una bona relació que, segons Roca, podria quedar tocada per com s'ha gestat el relleu de Puigdemont.

Per això, la portaveu veu "complicat" que, un cop Ballesta prengui possessió del càrrec i es reorganitzi el govern municipal, puguin acabar arribant a un acord per governar plegats.