Ribas nega tensions dins l'equip de govern de Girona i assegura que estan «més units que mai»

El portaveu de CiU reconeix que l'acord per nomenar Ballesta ha estat difícil però remarca que es posaran a la seva disposició "per treballar per la ciutat"

20.01.2016 | 13:21
Ribas nega tensions dins l'equip de govern de Girona i assegura que estan «més units que mai»

El portaveu de CiU a l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha reconegut que l'acord per nomenar Albert Ballesta nou alcalde ha estat difícil però nega que hagi generat tensions dins el govern. "Mai hem estat tan units com ara", ha assegurat. Ribas remarca que la voluntat dels regidors és posar-se a la disposició del nou alcalde i "treballar per la ciutat". El portaveu també ha sortit al pas de les crítiques de l'oposició. "Ja ens tenen acostumats a aquestes pràctiques, o intenten governar des del ple presentant mocions o fan valoracions sense conèixer els motius", ha manifestat. Durant els vuit dies de negociacions s'havia especulat amb diversos noms i ha calgut una operació d'enginyeria política per situar Ballesta al capdavant. Han hagut de renunciar tant els regidors com els integrants de la llista de CiU de l'11 fins al 18.

Convergència i Demòcrates van tancar dimarts a la nit l'acord que permet a Albert Ballesta –que actualment no és regidor i anava de 19 a la llista- ser el nou alcalde de Girona. El ple per investir-lo serà divendres i tota la documentació necessària ja s'està tramitant.

El portaveu de CiU a l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha reconegut que l'acord ha estat difícil i ha recordat que sota el paraigües de les sigles de CiU també van concórrer altres formacions com Avancem, Reagrupament i independents i que, per tant, calia fer un debat i una anàlisi "en profunditat i amb temps".

L'operació per situar Ballesta a l'alcaldia ha estat complexa des del punt de vista polític. Ha calgut que renunciïn a ser alcalde els nou regidors de l'equip de govern (quatre de CDC, tres de Demòcrates i un independent) i també han presentat renúncia a entrar com a regidors els integrants que precedeixen Ballesta a la candidatura, és a dir, del número 11 fins al 18. Entre aquests, hi havia tres persones de Demòcrates. De fet, si s'hagués seguit l'ordre lògic de la llista, el següent en entrar de regidor hauria estat Vicenç Estanyol, número 11 i membre de Demòcrates, que quedarà fora.

Ribas ha explicat que han viscut el procés amb "expectació" però ha negat que s'hagin generat tensions internes pel fet de situar d'alcalde una persona que, actualment, no és regidor. "Mai hem estat tan units a l'equip de govern", ha assegurat Ribas que, com a portaveu, ha mantingut contacte amb tots els regidors. En aquest sentit, ha volgut defensar que els regidors han continuat fent la seva feina durant aquests dies –"la ciutat no s'ha aturat", ha remarcat-, i ha dit que es posaran a la disposició del nou alcalde, Albert Ballesta.

Resposta a les crítiques de l'oposició

L'oposició ja ha criticat l'elecció de Ballesta. ERC, per exemple, ho qualifica de "frau democràtic" i anuncia que no facilitarà la seva investidura. El regidor de la CUP Lluc Salellas parlava "d'escàndol" al seu compte de Twitter.

Ribas ha instat l'oposició a escoltar els motius dels partits per decantar-se per Ballesta. Aquesta tarda està prevista una compareixença on es donaran els detalls de l'acord. No obstant això, ha carregat contra l'oposició perquè considera que estan fent declaracions sense conèixer en profunditat la qüestió. "L'oposició ja ens té acostumat a aquesta manera de fer, o presenta mocions per governar des del ple o fa valoracions sense conèixer els motius", ha manifestat.

Ballesta necessitaria una majoria absoluta per ser proclamat alcalde en primera votació. La llei preveu que, si no s'aconsegueix, queda nomenat automàticament el cap de llista del grup més votat. Com que CiU va guanyar les eleccions i les 17 persones que precedeixen Ballesta han renunciat, aquest quedarà proclamat automàticament .

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema