Tots els regidors podran optar a ser cap de llista a les eleccions del 2019

Bagué diu que l'elecció de Ballesta ha semblat un procés llarg però que hi havia perfils molt diferents i la decisió s'havia de «madurar»

22.01.2016 | 07:24
Tots els regidors podran optar a ser cap de llista a les eleccions del 2019
Tots els regidors podran optar a ser cap de llista a les eleccions del 2019

El fet que Albert Ballesta sigui l'alcalde de Girona durant els propers tres anys i mig no vol dir, necessàriament, que hagi de ser el candidat de CiU el 2019, sinó que tots els regidors tindran la mateixa oportunitat de ser-ho. Així ho va assenyalar ahir el president local de CDC a Girona, Joan Bagué, qui va aplaudir la bona tasca que han estat fent fins ara els actuals representants municipals.

Bagué va posar èmfasi en l'«excepcionalitat» i «imprevisibilitat» de la renúncia de Carles Puigdemont per convertir-se en president de la Generalitat. «Ningú s'ho esperava, i per això la solució no era tan automàtica ni ràpida com podria semblar en un primer moment», va indicar. Per això, es va mostrar conscient que «des de fora ha semblat que es trigava molt, a causa de la immediatesa que demanen Whatsapp i Twitter», però va argumentar que la candidatura de CiU tenia «perfils molt diferents» i que per tant no hi havia una solució fàcil, «sinó que s'havia de madurar». «Vam tenir un resultat rotund a les urnes el passat mes de maig i l'havíem de gestionar amb responsabilitat», va afirmar. A més, s'havien de posar d'acord quatre partits (CDC, Demòcrates, Avancem i Reagrupament).

Bagué va argumentar que, triant Ballesta, s'ha prioritzat l'interès de ciutat per sobre del de partit, ja que consideren que té el perfil idoni per executar el programa de govern amb el qual es van presentar. Segons va recordar, Ballesta ha estat secretari d'Ajuntament, gerent del Consell Comarcal de la Selva i director territorial d'Interior, entre altres, de manera que té un profund coneixement de l'administració.

«Orgullosíssim» dels regidors

Tot i això, va deixar clar que el partit se sent «orgullosíssim» i té «en una alta consideració» els actuals regidors de govern. Per això, va indicar que Ballesta no s'ha triat «en clau de successió», sinó que ?l'any 2019 el partit escollirà qui és el candidat a través dels nous mecanismes que s'establiran en el congrés que CDC celebrarà al juny. «Tots els regidors que ho desitgin hi podran optar en igualtat de condicions», va garantir Bagué.

El responsable local de Convergència va agrair a Ballesta que hagi decidit acceptar el repte. «Tenia oferiments per ocupar un càrrec d'importància al Govern, a Barcelona, però ha prioritzat el compromís amb la ciutat», va indicar. No va voler aclarir si el nom de Ballesta havia sorgit directament de Puigdemont, però va assegurar que el president «veia amb bons ulls» aquesta opció i que la seva opinió s'havia tingut molt en compte a l'hora de triar successor. També va assegurar que les vuit persones que anaven davant de Ballesta a la candidatura van renunciar «voluntàriament» a cedir-li el pas.

Bagué també va tenir unes paraules per a Puigdemont, tot assegurant que mai hauria deixat l'alcaldia de la ciutat si no hagués estat per «l'excepcionalitat» del moment. «Només per això ha hagut de trencar el seu compromís d'estrar dos mandats a l'alcaldia de Girona», va assegurar. Pel que fa a les proposta del PSC d'intentar articular una majoria d'esquerres, va lamentar que els socialistes fessin aquesta proposta fins i tot abans d'escoltar Ballesta. «Això vol dir que ja van amb unes idees preconcebudes», va lamentar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Adjudiquen per sorteig els 26 pisos del bloc Salt que es destinaran a lloguer social

Adjudiquen per sorteig els 26 pisos del bloc Salt que es destinaran a lloguer social

Els habitatges s'han dividit en tres grups, en funció del nivell de rendes de les persones i...

Una ferida en un xoc a Girona

Una ferida en un xoc a Girona

La víctima va ser traslladada en ambulància a l'hospital Josep Trueta

Girona, reserva espiritual d´occident

Girona, reserva espiritual d´occident

L'afer del cartell del circ Raluy a Girona ens torna als temps de la censura franquista

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

L'objectiu és acabar amb les filtracions i poder garantir l'abastiment d'aigua al llarg del...

El repte global del sobreenvelliment

El repte global del sobreenvelliment

L'Auditori de la Coma Cros de Salt ha acollit durant dos dies diferents conferències i tallers,...

Enllaços recomanats: Premis cinema