Veray sobre l'elecció de Ballesta: «Demano a CiU que no tracti de tontos els gironins»

La portaveu del PPC creu que la forma com s'ha triat el nou alcalde és "una falta de respecte a la institució i als ciutadans"

21.01.2016 | 13:18
Veray sobre l'elecció de Ballesta: «Demano a CiU que no tracti de tontos els gironins»

La portaveu del PPC a l'Ajuntament de Girona, Concepció Veray, ha assegurat que l'elecció d'Albert Ballesta com a nou alcalde és una "falta de respecte" a la institució i als gironins. Veray ha esperat a conèixer els arguments de CiU abans de fer valoracions. Segons creu, el partit ha tractat de "tontos" els gironins quan assegura que la decisió es pren pensant en els interessos de ciutat i no de partit. "Els demano que sigui seriosos i deixin de tractar de tontos els gironins", ha manifestat. Veray també ha carregat contra ERC i la CUP perquè considera que estan criticant la jugada de CiU a l'ajuntament però, en canvi, han "aplaudit" l'elecció de Puigdemont com a president de la Generalitat. "Les coses mal fetes estan mal fetes sempre", ha declarat.

El PPC ha estat la darrera força política de l'ajuntament en valorar l'elecció d'Albert Ballesta com a nou alcalde. La portaveu i única regidora al plenari, Concepció Veray, ha explicat que abans volia escoltar les explicacions que donava la candidatura de CiU per situar el número 19 com a alcalde i fer renunciar a tots els que el precedeixen a la llista. "Algunes de les explicacions que he llegit i he escoltat m'han posat els pèls de punta", ha assegurat.

Veray ha qualificat de "circ" i "espectacle lamentable" la forma com s'han dut les negociacions entre les diferents forces que integren la candidatura de CiU i considera que és una "falta de respecte" per a la institució i per als ciutadans que s'hagi situat d'alcalde una persona que ara mateix no és ni regidor.

CiU va argumentar dimecres en roda de premsa que la decisió de situar Ballesta a l'alcaldia es feia posant per endavant els interessos de la ciutat i no els de partit, ja que l'objectiu era dur a bon port el pla de govern. A més, el president local de CDC, Joan Bagué, també va assegurar que havien escollit una persona que no és a l'equip de govern per tal què els actuals regidors tinguin les mateixes oportunitats d'optar a la successió el 2019.

Aquesta explicació no convenç el PPC, que ha llençat un missatge directe a CiU. "Demano a CiU que, com a mínim, no tracti de tontos els gironins", ha dit la portaveu popular. Segons Veray, la justificació de no voler beneficiar o perjudicar cap dels regidors actuals de cara al 2019 "demostra que la decisió s'ha pres per paràmetres de partit i no pensant en els gironins".

El PPC no donarà suport a la investidura de Ballesta

En el ple d'investidura de Carles Puigdemont, la regidora del PPC es va abstenir. En canvi, en el ple de divendres ha anunciat que es votarà a sí mateixa i no facilitarà la proclamació d'Albert Ballesta. "Hem pres aquesta decisió perquè no estem d'acord amb les formes com s'ha escollit el candidat", ha assenyalat. A més, Veray ha demanat a Ballesta que "abandoni la línia independentista que havia seguit Puigdemont" i també ha tancat la porta de manera taxativa a formar part de l'aliança proposada pel PSC per desbancar CiU de l'alcaldia. "CiU va ser la llista més votada i ha de liderar l'ajuntament, la senyora Paneque (PSC) s'hauria de situar, és la quarta força a l'ajuntament i hauria de deixar de fer propostes surrealistes", ha dit.

Missatge a ERC i la CUP

La portaveu del PPC també ha llençat un missatge a ERC i la CUP. Ambdues formacions van criticar durament la decisió de CiU de situar "a dit" Albert Ballesta a l'alcaldia. Veray considera que aquest procés és el mateix que s'ha fet a la Generalitat amb l'elecció de Puigdemont.

Per tant, ha demanat als dos partits que no siguin "hipòcrites" perquè en el cas de l'ajuntament ho critiquen i, en canvi, al Parlament han "aplaudit" l'elecció de Puigdemont. "Les coses mal fetes estan mal fetes sempre", ha afirmat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema