El Govern ha desencallat la remodelació del parc de Bombers de Girona, un projecte llargament reivindicat i pel qual els bombers s'han mobilitzat en diverses ocasions. La Generalitat ha tret a licitació per 117.719,69 euros la redacció del projecte bàsic i executiu i la direcció d'obra de l'adequació, reforma i millora del parc. Aquest projecte preveu aprofitar l'espai que quedarà alliberat quan la sala de control de la regió d'emergències de Girona es traslladi al centre de la ciutat, a la seu de la Generalitat ubicada a l'antic hospital Santa Caterina. Un cop fet, al parc volen situar la cuina i les habitacions dels bombers a la planta de dalt i convertir la planta baixa en espai operatiu de treball.

Pas més per reformar el parc de Bombers de Girona. El mal estat d'algunes zones del parc i la falta d'inversió durant anys ha portat els bombers a mobilitzar-se en més d'una ocasió. Sobretot, els efectius critiquen la manca d'espai de treball i que tant la cuina com la zona d'habitacions com la cuina estan "obsolets".

Ara, la Generalitat ha tret a concurs la redacció del projecte "d'adequació, reforma i millora" del parc. El pressupost bàsic de licitació és de 97.289 euros (117.719,69 incloent-hi l'IVA) i s'haurà de redactar en un termini de sis mesos. Interior preveu així tenir el projecte enllestit i els tràmits administratius fets per poder començar les obres tan bon punt la sala de control de la regió d'emergències es traslladi a l'edifici de la Generalitat.

Actualment, el Centre d'Emergències i Sala de Control de la Regió d'Emergències de Girona està ubicat a la segona planta del parc de Bombers de Girona, damunt la zona d'habitacions i cuina. Quan aquesta sala de coordinació estigui en funcionament a l'antic Santa Caterina (actualment el projecte també està en redacció), aprofitaran l'espai alliberat per reformar el parc.

La remodelació servirà per traslladar la cuina i les habitacions a la planta de dalt aprofitant el nou espai alliberat i convertir la planta baixa en zona operativa de treball, tal com estan organitzats altres parcs de la regió com el de la Pera.

Mentre aquesta reforma no es pugui fer per fases i d'acord a disponibilitat pressupostària, el Govern ha invertit 18.000 euros per renovar la cuina, sobretot una illeta central on hi ha els fogons i la campana extractora. Fonts d'Interior han afirmat que aquesta illa s'aprofitarà a la nova cuina a la planta de dalt.

Encallats pel nou parc

Els bombers del parc s'han mobilitzat en diverses ocasions, fins i tot durant uns dies van dinar a fora per denunciar el mal estat de la cuina. Els professionals que treballen a Girona asseguraven que havien patit anys sense cap inversió a les instal·lacions perquè existia un projecte per construir un nou parc. Un projecte que va quedar descartat arran de la crisi econòmica.

Interior assegura, però, que a l'espera d'abordar aquesta reforma més important, els darrers anys han anant invertint en algunes necessitats urgents. Van reformar la coberta i van instal·lar portes automàtiques a la zona de les cotxeres, també van arreglar la zona de gimnàs i el novembre van instal·lar la nova illeta de la cuina.