Les zones blaves de Girona, a les quals després es van sumar les verdes, van estar gestionades durant trenta anys per Mifas. El 2013, però, l'Ajuntament va obrir un concurs que va guanyar l'empresa madrilenya Setex Aparki, que es va endur la gestió per als dos anys següents. El contracte deixava la porta oberta a una pròrroga de dos anys més, però a finals de l'any passat, quan s'havia de decidir, els serveis tècnics van advertir que no es podia fer la pròrroga i per tant el govern va decidir municipalitzar el servei. CiU va aconseguir el suport de la CUP per tirar endavant la proposta, però va rebre les crítiques d'altres partits de l'oposició, que haurien preferit implicar entitats del tercer sector en la gestió. Mifas també va demanar poder-se tornar a involucrar en la gestió, però es va desestimar.

L'Ajuntament va optar per la municipalització perquè un informe de l'àrea de Mobilitat calculava que es podrien estalviar 204.977 euros l'any amb aquest sistema (pel lloguer d'oficines, les assegurances i l'IVA). I malgrat decidir que la gestió es faria directament des de l'Ajuntament, el regidor de Mobilitat, Joan Alcalà, va garantir que seguiran treballant amb les entitats, a qui s'atorgaran subvencions. La CUP li va donar suport perquè va considerar que aquest era el millor sistema i que els diners estalviats podrien repercutir en millores en el servei.

En canvi, la resta de l'oposició hi va votar en contra, excepte Ciutadans, que es va abstenir. Des d'ERC-MES, Maria Mercè Roca va considerar que les subvencions a les entitats eren «engrunes», i que el que de debò necessiten és que la seva gent pugui treballar. El PSC va arribar a demanar durant el ple que el punt es deixés sobre la taula, perquè volia estudiar un sistema de gestió mixta entre l'Ajuntament i les entitats del tercer sector. Com que no va tirar endavant, la seva portaveu, Sílvia Paneque, va lamentar que fos «una oportunitat perduda». Per la seva banda, Concepció Veray (PP) també va demanar que s'estudiés quin era el millor model de gestió, mentre que C's va lamentar la manca de participació de les entitats. El llavors alcalde, Carles Puigdemont, va sortir al pas de les crítiques recordant que el seu govern ha apostat per un protocol de clàusules socials als contractes.