Albert Ballesta és investit a la segona

El convergent promet «per imperatiu legal» lleialtat a la Constitució i al Rei | Ha estat escollit alcalde de Girona amb 10 vots a favor, 13 vots nuls de l'oposició (amb el text «Girona vol democràcia i rigor») i un per a Concepció Veray

25.01.2016 | 21:38
Albert Ballesta és investit a la segona
Albert Ballesta és investit a la segona

La fórmula de presa de possessió que va utilitzar Albert Ballesta divendres passat

  • «Per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, anuncio que resto a disposició del nou Parlament, del president i del govern de la Generalitat de Catalunya sorgits de les eleccions del 27 de setembre del 2015 per exercir l'autodeterminació del nostre poble i proclamar, juntament amb totes les institucions, l'Estat català, lliure i sobirà»

I la que ha utilitzat avui

  • «"Prometo per imperatiu legal complir fidelment les obligacions del càrrec de regidor amb lleialtat al Rei, i guardar i fer guardar la Constitució com a norma fonamental de l´Estat.
    Per expressió democràtica de la voluntat ciutadana, anuncio que resto a disposició del nou Parlament, del President i del Govern de la Generalitat de Catalunya que sorgeixin de les eleccions del 27 de setembre de 2015, per exercir l´autodeterminació del nostre poble i proclamar, juntament amb totes les nostres institucions, l'Estat Català, lliure i sobirà.»

Albert Ballesta ha esmenat l'error i, finalment, aquest dilluns ha promès el càrrec de regidor i alcalde de Girona ajustant-se a la llei. Aquest vespre s'ha celebrat un ple extraordinari urgent perquè en la sessió de divendres va oblidar jurar o prometre el càrrec. En aquesta ocasió, duia escrit en lletra gran i ocupant una pàgina sencera el text que havia de llegir. Ballesta ha promès el càrrec "per imperatiu legal", ha dit que serà fidel a la Constitució i a l'Estatut i, al final, ha afegit la fórmula de l'AMI de suport al procés.

L'alcalde ha reconegut l'error i ha reivindicat "el dret com a persona d'equivocar-se". L'oposició en bloc ha lamentat que la ciutat "ha fet el ridícul" i ha mostrat novament el seu descontentament per l'elecció de Ballesta (19è a la llista de CiU). Tots els regidors, menys la del PPC, han escrit a les paperetes 'Girona vol democràcia i rigor'.

Com en la votació de divendres, Ballesta ha obtingut només el suport dels deu regidors de CiU, mentre que Concepció Veray (PP) s'ha proposat a ella mateixa com a alcaldessa. La resta de regidors de l'oposició han fet un vot nul, escrivint «Girona vol democràcia i rigor» en la papereta de votació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema