La Policia Nacional ha detingut a Girona un pedòfil que assetjava menors a través d´Internet perquè els hi enviés imatges íntimes. El delinqüent es feia passar per una noia de 16 anys i feia creure a les víctimes que estava fent un treball d'anatomia perquè li enviessin fotos de diferents parts del seu cos. Un cop obtenia el material les amenaçava amb difondre´l si no els enviava més fotos o mantenien converses de contingut sexual amb ell.

El delinqüent, Dídac Masbernat Sabaté, de 32 anys va poder ser detingut i enviat a presó després que els pares d´una menor d´Alacant denunciessin haver trobat imatges íntimes al mòbil de la seva filla.

La Policia Nacional va començar la investigació fa quatre mesos i té constància que hi ha tres víctimes més. Té antecedents per afers d´índole sexual i ara estava en llibertat provisional. Havia estat detingut abans i condemnat el 2009 a un any i tres mesos de presó per l´Audiència de Girona per agredir sexualment una nena de 12 anys el desembre del 2008.

El cas pel qual ha estat arrestat ara i enviat a presó arrenca fa quatre mesos amb la denúncia dels pares d'una menor de 16 anys d'Alacant que li van trobar fotografies de contingut sexual al mòbil. La víctima patia extorsions i amenaces per part d'una persona amb la qual havia contactat a les xarxes socials, que es feia passar per una noia de 16 anys.

Després d'uns dies d'intercanvi de missatges i un cop guanyada la seva confiança, li va demanar el seu número de telèfon i després a través de Whatsapp li va fer creure que feia un treball d'anatomia, i li va demanar fotos de parts del cos. Al final va aconseguir que la menor li enviés imatges nua. Un cop va tenir les fotos, la va començar a amenaçar amb difondre-les sino li´n enviava més.

Els agents van identificar a l'autor dels fets, que vivia al carrer Massana del barri de Santa Eugènia a Girona. Van actuar ràpid perquè sospitaven que feia el mateix amb altres menors i el van detenir divendres amb l´ajut d´agents de Girona. Durant l´escorcoll del pis van comissar material informàtic amb arxius de contingut pedòfil i molta informació sobre els fets que s'estaven investigant. Els agents van identificar tres víctimes més que no havien denunciat els fets per por i la vergonya que els provocava que les fotos fossin difoses a Internet.

Els investigadors van descobrir que Masbernat feia servir molts perfils falsos i per evitar que l´enxampessin usava programes d'encriptació i esborrat per dificultar el seu rastreig. Finalment se´l va arrestar i el jutge aquest dissabte el va enviar a presó.