El Girona10 serà aquest cap de setmana l´aparador viu i actiu de les activitats que la ciutat ofereix al llarg de l´any. La campanya arrenca avui amb un acte d´inauguració a la sala Platea (19.30 hores) i fins diumenge els visitants i veïns de la ciutat podran gaudir d´una àmplia oferta d´activitats culturals, esportives i d´oci que complementen la campanya promocional d´allotjament i menús a 10 euros en la qual aquest any han participat 75 establiments de l´Associació d´Hostaleria Turisme i Restauració de Girona.

En aquesta cinquena edició s´han sortejat un total de 6.712 premis (780 nits d´hotel en habitació doble; 2.952 menús dobles i 3.000 entrades dobles de cinema) entre les 50.328 persones inscrites, una xifra rècord que suposa un augment de la participació del 50% respecte el 2015.

La ciutat bullirà d´activitats. Molts comerços fan descomptes aquest cap de setmana i les entitats i les institucions han preparat una quarantena d´activitats. N´hi ha de gratuïtes i altres a un preu promocional de deu euros. Les activitats es poden consultar a la pagina web www.girona10.net. o a l´agenda de Diari de Girona.

Entre les visites guiades hi ha la treatralitzada a la Catedral, o la del castell de Montjuïc a càrrec dels Miquelets amb la participació de recreadors històrics. A més, des del Punt de Benvinguda s´han organitzat visites guiades per la ciutat en català, castellà i anglès, i que com a novetat, una de les visites tindrà un recorregut per a persones amb mobilitat reduïda. Pel que fa a la música, a la plaça Francesc Calvet i Rubalcaba hi desfilaran diversos grups al llarg del dissabte (actuació de Hops Trio, L´Hora del Joglar i Live Set Victor Santana). També hi haurà jazz, al Sunset Jazz Club, amb concerts cada nit.

A més, Girona10 se suma a la recuperació de la tradició francesa però, alhora, ben adoptada pels catalans de fer el vermut abans d´anar a dinar amb les dues copes de beguda, unes tapes, unes escopinyes, olives o les típiques patates xips. Aquest any hi participen 14 establiments que oferiran vermuts pel preu promocional de deu euros per a dues persones. Entre les activitats esportives, hi haurà el City Trail (recorregut a peu pels punts més emblemàtics de Girona), les sessions de bodycombat o zumba a la plaça de la Constitució, i d´altres de pagament, com la 1a Cursa de Carnestoltes de Girona.

En l´aspecte cultural, hi haurà entrada gratuïta o preus especials per accedir als museus de la xarxa GironaMuseus i a monuments de la ciutat com la Catedral, els Banys Àrabs o la Basílica de Sant Feliu.

També hi haurà lectura de textos relacionats amb Girona organitzada per la Llibreria 22 i CaixaForum i el Museu del Cinema acollirà un projecte floral a càrrec dels Amics de les Flors de Girona.

Durant el cap de setmana, es podran adquirir entrades a preu reduït pels concerts de Sopa de Cabra, Adrià Puntí, Quimi Portet, Marina Rossell i Núria Graham del festival Strenes.

També hi haurà tallers infantils organtizats per ­menutsGirona, i diumenge, a les 11 del matí, cercavila a càrrec de la colla Gegantera La Fal·lera Gironina. A més, el Mercat organitzarà un dels esdeveniments que cada any atrau molta gent: tastets gastronòmics de les parades a partir de les set de la tarda.