El grup municipal d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona ha rebutjat l'oferta de CiU per entrar a l'equip de govern que lidera Albert Ballesta des de la renúncia a l'alcaldia de Carles Puigdemont, actual president de la Generalitat, segons informa la formació republicana.

La portaveu d'aquest partit al consistori gironí, Maria Mercè Roca, ha explicat que tant ella com la resta dels seus companys creuen que poden ser més útils a la ciutat des d'una "oposició responsable i constructiva".

Roca ha assegurat que la raó principal del rebuig a l'oferta és que la seva formació té "un model" per a la capital gironina "molt diferent del de CiU".

La portaveu republicana ha puntualitzat a més que "el procés d'elecció del nou alcalde no ha contribuït precisament a l'acostament entre els dos grups", en referència a l'elecció de Ballesta per rellevar Puigdemont, ja que figurava en el número dinou de la llista convergent a les eleccions municipals.

"La política no és un joc de cadires", ha afegit Maria Mercè Roca, que al·lega també discrepàncies "de fons" amb l'equip de govern.

Roca ha conclòs que poden arribar a acords puntuals amb CiU com s'ha fet fins ara, però ha matisat que acceptar l'oferta requeria "una sintonia programàtica molt més elevada".