De Lego a robot per amor a la ciència

Més de 300 participants ideen solucions per a la gestió de residus en una nova First Lego League a Girona

29.01.2016 | 20:48
De Lego a robot per amor a la ciència
De Lego a robot per amor a la ciència

L´Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona (UdG) acull aquest dissabte i diumenge el torneig local de la FIRST® LEGO® League®, que enguany ha llançat un desafiament a l´entorn de la gestió dels residus. La que és ja la sisena edició del torneig a la UdG ha assolit un nou rècord de participació: hi competiran més de 300 joves d´entre 10 i 16 anys, repartits en 35 equips; és per aquest motiu que el torneig se celebrarà en dues jornades, al llarg del cap de setmana. L´esdeveniment l´organitzen la Universitat de Girona, la Fundació Princesa de Girona i la Fundació Scientia.

La FIRST LEGO League premiarà les propostes científiques i tecnològiques més innovadores que donin resposta al desafiament d´aquest any: el Trash Trek. Es tracta que els equips presentin idees imaginatives a l´entorn de la gestió dels residus, des de la recollida fins a la seva classificació i reutilització.

L´esdeveniment FIRST LEGO League és molt més que robòtica. Els participants han d´elaborar un projecte científic en què cal que identifiquin un problema real relacionat amb la gestió dels residus i proposin una solució creativa. Després, durant la FLLGirona, l´hauran d´exposar davant dels jutges i el públic, i compartir la seva experiència.

Els equips també hauran de dissenyar, construir i programar un robot amb les peces del kit LEGO Mindstorms i posar-lo a prova en una taula de joc. El robot haurà d´intentar resoldre el màxim nombre de missions possible en dos minuts i mig.
Els jutges de la FLLGirona evaluaran cada equip tenint en compte aspectes relacionats amb la competició amistosa, el respecte als altres i el treball en equip.

Final estatal gironina
La FIRST LEGO League és un esdeveniment d´abast internacional que s´estructura en lligues locals. Els millors equips de cada fase passen a una final estatal i, d´aquesta, a un torneig mundial. Coincidint amb el seu desè aniversari, Girona acollirà, per primera vegada, la Gran Final FIRST LEGO League. Tindrà lloc el 12 de març al col·legi Maristes i comptarà amb un centenar de voluntaris.
45 equips FLL procedents dels 24 tornejos classificatoris, posaran en comú els seus projectes científics, els seus robots i la integració dels valors FLL per tal d´aconseguir una plaça als tornejos internacionals. Entre participants, entrenadors, familiars i voluntaris, l´esdeveniment reunirá més d´un miler de persones a Girona.

FIRST LEGO League és un programa amb presència a 62 països, que promou l'interès per l'aprenentatge entre els joves i els convida a divertir-se i emocionar-se amb la ciència i la tecnologia. L'objectiu és promoure competències en ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques; contribuir a la creació de vocacions científiques i tecnològiques mitjançant continguts motivadors, i estimular la participació en projectes de divulgació científica i tecnològica d'alt impacte i valor. Actualment Espanya és país capdavanter d´Europa en nombre d´equips participants a la FLL.
Per

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Imatge de la fira celebrada a Califòrnia.
Girona es convertirà en capital europea de la bicicleta

Girona es convertirà en capital europea de la bicicleta

La ciutat acollirà al 2017 la Sea Otter Europe, el festival del sector més gran del món, per...

´Cada any em trobo amb clientes que han estat abusades sexualment per Fires´

´Cada any em trobo amb clientes que han estat abusades sexualment per Fires´

La sexologa Marina Castro explica que moltes agressions no es denuncien - Repartirà 10.000...

Salt farà servir feromones de llop per protegir les hortes dels senglars

Salt farà servir feromones de llop per protegir les hortes dels senglars

El sistema es complementarà amb una protecció electrificada

Girona vol que el Circ Raluy retiri un cartell perquè el veu «sexista»

Girona vol que el Circ Raluy retiri un cartell perquè el veu «sexista»

Segons Madrenas, les dues noies que hi apareixen són mostrades «com un producte eròtic»

El Palau de Justícia no tindrà parada de Girocleta

El Palau de Justícia no tindrà parada de Girocleta

El regidor Joan Alcalà ho descarta «a curt termini» perquè la de Miquel de Palol ja està...

Canviar el nom d´un carrer no és tan fàcil

Canviar el nom d´un carrer no és tan fàcil

S'ha fet però es causen maldecaps als veïns

Enllaços recomanats: Premis cinema