De Lego a robot per amor a la ciència

Més de 300 participants ideen solucions per a la gestió de residus en una nova First Lego League a Girona

29.01.2016 | 20:48
De Lego a robot per amor a la ciència

L´Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona (UdG) acull aquest dissabte i diumenge el torneig local de la FIRST® LEGO® League®, que enguany ha llançat un desafiament a l´entorn de la gestió dels residus. La que és ja la sisena edició del torneig a la UdG ha assolit un nou rècord de participació: hi competiran més de 300 joves d´entre 10 i 16 anys, repartits en 35 equips; és per aquest motiu que el torneig se celebrarà en dues jornades, al llarg del cap de setmana. L´esdeveniment l´organitzen la Universitat de Girona, la Fundació Princesa de Girona i la Fundació Scientia.

La FIRST LEGO League premiarà les propostes científiques i tecnològiques més innovadores que donin resposta al desafiament d´aquest any: el Trash Trek. Es tracta que els equips presentin idees imaginatives a l´entorn de la gestió dels residus, des de la recollida fins a la seva classificació i reutilització.

L´esdeveniment FIRST LEGO League és molt més que robòtica. Els participants han d´elaborar un projecte científic en què cal que identifiquin un problema real relacionat amb la gestió dels residus i proposin una solució creativa. Després, durant la FLLGirona, l´hauran d´exposar davant dels jutges i el públic, i compartir la seva experiència.

Els equips també hauran de dissenyar, construir i programar un robot amb les peces del kit LEGO Mindstorms i posar-lo a prova en una taula de joc. El robot haurà d´intentar resoldre el màxim nombre de missions possible en dos minuts i mig.
Els jutges de la FLLGirona evaluaran cada equip tenint en compte aspectes relacionats amb la competició amistosa, el respecte als altres i el treball en equip.

Final estatal gironina
La FIRST LEGO League és un esdeveniment d´abast internacional que s´estructura en lligues locals. Els millors equips de cada fase passen a una final estatal i, d´aquesta, a un torneig mundial. Coincidint amb el seu desè aniversari, Girona acollirà, per primera vegada, la Gran Final FIRST LEGO League. Tindrà lloc el 12 de març al col·legi Maristes i comptarà amb un centenar de voluntaris.
45 equips FLL procedents dels 24 tornejos classificatoris, posaran en comú els seus projectes científics, els seus robots i la integració dels valors FLL per tal d´aconseguir una plaça als tornejos internacionals. Entre participants, entrenadors, familiars i voluntaris, l´esdeveniment reunirá més d´un miler de persones a Girona.

FIRST LEGO League és un programa amb presència a 62 països, que promou l'interès per l'aprenentatge entre els joves i els convida a divertir-se i emocionar-se amb la ciència i la tecnologia. L'objectiu és promoure competències en ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques; contribuir a la creació de vocacions científiques i tecnològiques mitjançant continguts motivadors, i estimular la participació en projectes de divulgació científica i tecnològica d'alt impacte i valor. Actualment Espanya és país capdavanter d´Europa en nombre d´equips participants a la FLL.
Per

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema