«Gràcies Joan»

«Ser regidor de CiU l'any 1999 era de tot, menys fàcil. Ens enfrontàvem a una majoria absoluta socialista»

30.01.2016 | 08:34

Dijous a la tarda vaig saber, per un amic, que en Joan Paredes havia mort, la notícia em va arribar encara imprecisa, no m´ho podia creure. Com ha estat? Què ha passat? Feia pocs dies havia parlat amb la seva filla, la Maria Àngels i m´havia dit que els pares estaven molt bé. Tot seguit vaig trucar a uns quants amics i m´ho van confirmar.

El sentiment de cruesa que té sempre la mort i més quan et sorprèn de forma tan inesperada em va deixar profundament trista.

Necessitava compartir amb el grup de regidors de CiU de l´any 1999 la trista notícia que en Joan Paredes ens havia deixat. Parlo amb en Pere Mutjé, en Joan Bagué, en Joaquim Oliva i penso també en en Joan Bosch, que era regidor amb nosaltres i que va morir tan jove. De sobte, em vénen tants records, tantes imatges, que m´adono de fins a quin punt en Joan Paredes ha estat una persona que hi ha sigut sempre en els moments clau de la meva vida per demanar-li consell, per escoltar-me i per ajudar-me. Sempre.

A en Joan el vaig conèixer quan ell era el cap d´Agrupament Escolta Sant Narcís, on jo era una cap d´unitat. Devia ser l´any 1968, aproximadament. Llavors l´escoltisme era quasi l´única manera que teníem el jovent més inquiet de començar a fer país, d´estimar-lo i d´agafar consciència de la necessitat de lluitar per conquerir les llibertats democràtiques i nacionals que la dictadura ens havia furtat.

Com tothom sap, en Joan ben aviat va entrar en política, regidor de l´Ajuntament de Girona a l´època de l´alcalde Ignasi Ribot, ell pensava que calia canviar les institucions des de dins. Així va ser diputat a Madrid pel Pacte Democràtic i tinent d´alcalde amb en Joaquim Nadal, l´any 1979.

Quan se´m va demanar que fos la cap de llista de CiU a l´Ajuntament de Girona l´any 1999, en Joan em va dir: «Estic molt content que et presentis, tens el meu suport». Va ser tant així que quan li vaig demanar si voldria anar a la llista de CiU en un lloc d´honor, em va respondre: «No Zoila, si voleu, hi participaré, però al teu costat». Per donar-me al màxim suport. I així va ser.

Tot sovint es parla de la gent que fa política com persones que viuen bé, amb privilegis i bons salaris. I no es vol veure, o es vol ignorar, que també es pot fer política des del compromís social, des de l´honestedat i en condicions molt difícils. Ser regidor de CiU a l´Ajuntament de Girona l´any 1999 era de tot, menys fàcil. Ens enfrontàvem a una majoria absoluta socialista i els que van voler participar del projecte de CiU, com en Joan el que més, van demostrar un autèntic compromís amb la ciutat, la seva gent i els valors de la política.

Només els companys que vam fer aquell camí plegats sabem el que va ­representar per a nosaltres comptar amb en Joan Paredes. Va ser mestre i va ser amic. Va treballar de forma infatigable amb el seu caràcter entusiasta i tossut. Sempre pensant en la gent de Girona.

Gràcies Joan, descansa en pau. Per a molts gironins seràs sempre un referent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Què fer aquest dissabte a les Fires de Girona
Què fer aquest dissabte a les Fires de Girona

Què fer aquest dissabte a les Fires de Girona

Hi ha programades desenes d'activitats per a tots els públics: cercaviles, concerts, visites...

Treuen quinze places d´aparcament per acabar el carril bici al Trueta

Treuen quinze places d´aparcament per acabar el carril bici al Trueta

Les obres del tram de carril bici davant de l'hospital Josep Truerta comporten l'eliminació...

Girona adjudica la segona fase de les obres de la plaça del Pallol

Girona adjudica la segona fase de les obres de la plaça del Pallol

Els treballs aniran a càrrec de l'empresa Salvador Serra i tindran un termini d'execució de tres...

Girona destina uns 25.000 euros més a la il·luminació de Nadal

Girona destina uns 25.000 euros més a la il·luminació de Nadal

Enguany la quantitat s'aproxima als 150.000 euros per poder arribar a més barris

Salt aprova una moció per incorporar clàusules socials en la contractació pública

Salt aprova una moció per incorporar clàusules socials en la contractació pública

L'Ajuntament de Salt va aprovar en el ple de dilluns una moció per a la incorporació de clàusules...

L´escola d´Adults programa 40 actes per celebrar el seu 40è aniversari

L´escola d´Adults programa 40 actes per celebrar el seu 40è aniversari

El centre espera que les activitats ajudin a fer «visible» la seva tasca, que creuen que no es difon

Enllaços recomanats: Premis cinema