Fiscal i defensa han acordat una pena de 5 anys de presó per a un jove que va obligar-ne un altre a fer-li una fel·lació després de robar-li 20 euros al centre de Girona. Els fets van tenir lloc la matinada del 18 d'octubre del 2013. L'acusat, que ara té 24 anys i que ha reconegut els fets, tornava cap a casa després de sortir de festa. El jove, que anava begut, va abordar la víctima al carrer Nou i li va demanar 1 euro. Com que l'altre es va negar a donar-li, el processat el va agafar amb força i va començar a arrossegar-lo fins a l'entrada d'un aparcament proper. Allà, després de robar-li 20 euros, va obligar l'altre noi a agenollar-se i a fer-li una fel·lació. Inicialment s'enfrontava a 11 anys de presó.

L'agressió sexual va tenir lloc la matinada del 18 d'octubre del 2013. Aquella nit, pels voltants de les quatre, l'acusat tornava cap a casa després d'haver sortit de festa. Com ell mateix ha reconegut al judici, mentre caminava pel carrer Nou, es va acostar a la víctima per darrere i li va demanar que li donés 1 euro.

Com que l'altre noi s'hi va negar, l'acusat el va agafar pel braç i el va començar a arrossegar. La víctima va intentar treure-se'l de sobre donant-li un bitllet de 20 euros, però el processat va continuar estirant-lo. El va dur fins a l'entrada d'un aparcament proper i, allà, va obligar l'altre noi a agenollar-se i a fer-li una fel·lació. A més, per evitar que fugís, li va donar un cop de puny al nas.

Alertats per una veïna, que havia escoltat els crits de la víctima, dues patrulles dels Mossos d'Esquadra van arribar al lloc. Aleshores, l'acusat va mig apujar-se la bragueta i va sortir cap al carrer. La víctima, que sagnava pel nas arran del cop de puny, va córrer a demanar ajuda als policies i els agents van detenir el jove allà mateix.

Per aquests fets, l'acusat s'enfrontava a una pena d'11 anys de presó per un delicte d'agressió sexual amb penetració i un altre de robatori amb violència. A més, la fiscal també li demanava vuit dies de localització permanent per una falta de lesions i que se li prohibís acostar-se a la víctima durant deu anys. En matèria de responsabilitat civil, el ministeri públic sol·licitava que el jove indemnitzés la víctima amb 6.175 euros.

Reconeix els fets

L'acusat, que ara té 24 anys, ha reconegut els fets durant el judici. El jove s'ha limitat a respondre amb un "sí" quan la fiscal li ha demanat si ell va cometre el robatori i la posterior agressió sexual. Quan ha arribat el torn de la defensa, el processat ha precisat que aquella matinada anava molt begut, i que no era el primer cop que tornava borratxo a casa. De fet, ha dit que cada vegada que sortia bevia alcohol en excés, i que arran del què va passar aquella matinada, havia "canviat els hàbits".

Després de la seva declaració, la fiscal ha modificat el seu escrit de conclusions i ha passat a demanar una pena de 5 anys de presó pels delictes de robatori i agressió sexual. L'acusació pública ha estimat dues atenuants, una d'alcoholisme i una altra de reparació del dany, perquè abans que se celebrés el judici el jove havia consignat ja els 6.175 euros que se li demanaven d'indemnització.

La defensa, encapçalada per l'advocat Carles Monguilod, s'ha adherit a la petició de la fiscal i el judici ha quedat vist per a sentència. L'acusat ha aprofitat el darrer torn de paraula per demanar "disculpes" a la víctima i a tots aquells "qui s'hagin pogut veure perjudicats" per la seva acció. Monguilod ja ha avançat que intentarà que, en sentència, es commuti la pena de presó per la d'ingrés en un centre de rehabilitació.