L'equip de govern de Girona (CiU) es reunirà properament amb els portaveus dels grups municipals per estudiar mesures per evitar l'entrada de vehicles a la Devesa durant els dies que no hi ha mercat. Mentrestant, està previst que les obres del pla de xoc del parc, que inclou la supressió de 150 aparcaments, s'executin entre març i abril, i que el Pla Especial de la Devesa s'aprovi en un ple extraordinari al mes d'abril.

Aquests són els compromisos que va adquirir ahir el regidor de Sostenibilitat, Carles Ribas (CiU), durant un debat amb representants polítics organitzat per l'associació de veïns de la Devesa. Els veïns van reclamar al consistori -una vegada més- una intervenció immediata a la Devesa, ja que van mostrar un seguit d'imatges on es podien veure deixalles, eines rovellades, grafits, escombraries, cadires abandonades i altres elements trobats al parc. A més, es van queixar per la manca de seguretat i d'il·luminació, van assenyalar que en alguns punts s'hi exerceix la prostitució i van lamentar que els vehicles hi entrin malgrat que l'accés hauria d'estar restringit.

Els veïns, doncs, van exigir mesures concretes a l'Ajuntament, però a l'hora de la veritat van aconseguir pocs compromisos. Un d'ells, el més ferm, va ser el de reunir els diferents portaveus per poder buscar mesures per evitar que els vehicles entrin a la Devesa els dies que no hi ha mercat, que se celebra els dimarts i dissabtes. I és que les tanques que han de regular l'entrada de vehicles sovint es fan malbé per l'incivisme d'alguns conductors, que hi volen entrar com sigui, i la policia no hi pot estar constantment a sobre. Per això, Ribas es va comprometre a reunir els portaveus dels diferents grups properament per tal d'abordar quines mesures es poden prendre per evitar l'entrada dels cotxes.

Això sí, va deixar clar que els dies de mercat són un cas especial i que no es pot comprometre a treure els vehicles els dimarts i dissabtes, ja que això requeriria un estudi més profund.

Ribas també va explicar que el pla de xoc de la Devesa, pactat amb ERC-MES i que ha de suposar una inversió de 250.000 euros per treure 150 aparcaments, millorar la il·luminació, instal·lar nous bancs i millorar l'accessibilitat, entre altres, s'executarà entre els mesos de març i abril, tot i que inicialment s'havia programat per a principis d'any. També a l'abril, l'equip de govern té previst aprovar, en un ple extraordinari, el Pla Especial de la Devesa.

L'oposició present en el debat -CUP, PSC, ERC-MES i PP, a banda de Compromís amb Girona i ICV, que no estan a l'Ajuntament- van lamentar que CiU no els presenti propostes més concretes i que no es facin propostes més en ferm. En aquest sentit, van recordar que el passat mes de maig ja va haver-hi un debat similar i que, des de llavors, la situació continua pràcticament igual.