CiU es compromet a buscar mesures urgents per treure els cotxes de la Devesa

Davant la pressió dels veïns, Ribas anuncia que es reunirà amb l'oposició per parlar-ne

03.02.2016 | 07:04
Els representants dels diferents partits, escoltant Josep Plazas, president de l´associació de veïns.
Els representants dels diferents partits, escoltant Josep Plazas, president de l´associació de veïns.

L'equip de govern de Girona (CiU) es reunirà properament amb els portaveus dels grups municipals per estudiar mesures per evitar l'entrada de vehicles a la Devesa durant els dies que no hi ha mercat. Mentrestant, està previst que les obres del pla de xoc del parc, que inclou la supressió de 150 aparcaments, s'executin entre març i abril, i que el Pla Especial de la Devesa s'aprovi en un ple extraordinari al mes d'abril.

Aquests són els compromisos que va adquirir ahir el regidor de Sostenibilitat, Carles Ribas (CiU), durant un debat amb representants polítics organitzat per l'associació de veïns de la Devesa. Els veïns van reclamar al consistori -una vegada més- una intervenció immediata a la Devesa, ja que van mostrar un seguit d'imatges on es podien veure deixalles, eines rovellades, grafits, escombraries, cadires abandonades i altres elements trobats al parc. A més, es van queixar per la manca de seguretat i d'il·luminació, van assenyalar que en alguns punts s'hi exerceix la prostitució i van lamentar que els vehicles hi entrin malgrat que l'accés hauria d'estar restringit.

Els veïns, doncs, van exigir mesures concretes a l'Ajuntament, però a l'hora de la veritat van aconseguir pocs compromisos. Un d'ells, el més ferm, va ser el de reunir els diferents portaveus per poder buscar mesures per evitar que els vehicles entrin a la Devesa els dies que no hi ha mercat, que se celebra els dimarts i dissabtes. I és que les tanques que han de regular l'entrada de vehicles sovint es fan malbé per l'incivisme d'alguns conductors, que hi volen entrar com sigui, i la policia no hi pot estar constantment a sobre. Per això, Ribas es va comprometre a reunir els portaveus dels diferents grups properament per tal d'abordar quines mesures es poden prendre per evitar l'entrada dels cotxes.

Això sí, va deixar clar que els dies de mercat són un cas especial i que no es pot comprometre a treure els vehicles els dimarts i dissabtes, ja que això requeriria un estudi més profund.

Ribas també va explicar que el pla de xoc de la Devesa, pactat amb ERC-MES i que ha de suposar una inversió de 250.000 euros per treure 150 aparcaments, millorar la il·luminació, instal·lar nous bancs i millorar l'accessibilitat, entre altres, s'executarà entre els mesos de març i abril, tot i que inicialment s'havia programat per a principis d'any. També a l'abril, l'equip de govern té previst aprovar, en un ple extraordinari, el Pla Especial de la Devesa.

L'oposició present en el debat -CUP, PSC, ERC-MES i PP, a banda de Compromís amb Girona i ICV, que no estan a l'Ajuntament- van lamentar que CiU no els presenti propostes més concretes i que no es facin propostes més en ferm. En aquest sentit, van recordar que el passat mes de maig ja va haver-hi un debat similar i que, des de llavors, la situació continua pràcticament igual.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

L´escola d´Adults programa 40 actes per celebrar el seu 40è aniversari

L´escola d´Adults programa 40 actes per celebrar el seu 40è aniversari

El centre espera que les activitats ajudin a fer «visible» la seva tasca, que creuen que no es difon...

Nou simulacre d´emergència a l´estació del TAV sense els Bombers

Nou simulacre d´emergència a l´estació del TAV sense els Bombers

A l'exercici només hi van participar agents de la guàrdia civil, policia nacional i tècnics

L´escola d´Adults de Girona organitza 40 activitats per celebrar els seus 40 anys

L´escola d´Adults de Girona organitza 40 activitats per celebrar els seus 40 anys

Dimecres hi haurà el tret de sortida amb una taula rodona, al matí, i una actuació teatral, a la...

Girona demana retirar un cartell del Circ Raluy per «sexista»

Girona demana retirar un cartell del Circ Raluy per «sexista»

El circ assegura que no han rebut cap notificació per part del consistori - Les patinadores que el...

Un home mor en caure des de deu metres a la biblioteca Carles Rahola

Un home mor en caure des de deu metres a la biblioteca Carles Rahola

Era un treballador que feia tasques de manteniment d'un jardí vertical quan la corda que el...

Enllaços recomanats: Premis cinema