La CUP denuncia que Girona no compleix ni el 50% de les mocions

Dels 67 textos aprovats, entre gener de 2013 i maig de 2015, només se n'han executat 31

04.02.2016 | 16:17
Laia Pèlach i Lluc Salellas

La CUP de Girona ha denunciat aquest matí que l'Ajuntament no compleix ni la meitat de les mocions que s'aproven al ple. La formació va detallar que des del gener del 2013 al maig del 2015 s'han aprovat 67 mocions i només se n''ha executat totalment 31. Això significa el 46,26%. Altres 24 estan «sense desenvolupar» (35,84%) i 12 (17,9%) estan a mig fer. Moltes són de caire cultural, però també n'hi ha de l'àmbit dels serveis socials, d'urbanisme, dels barris i de mecanismes democràtics. També n'hi ha presentades per entitats.

El regidor de la CUP, Lluc Salellas, va criticar que moltes no tiren endavant per «voluntat política». Salellas va indicar que amb aquesta actitud, CiU està «desmereixent» la institució, els regidors i el plenari. Mentrestant, la portaveu, Laia Pèlach, va qualificar de «deixadesa» l'actuació del govern municipal i va parlar de la «hipocresia» del l'equip de govern d'aprovar mocions i després no posar-hi fil a l'agulla perquè realment siguin efectives.

Entre les mocions aprovades que no han tirat endavant hi ha el pla estratègic de cultura i la proposta sobre l'ús de l'antic cinema Modern, el pla d'usos del castell de Montjuïc, promoure el patrimoni dels barris, el pla de Barri del sector Est, convocar una sessió d'electes diputats i senadors gironins abans del debat de pressupostos o un estudi de desigualtat i pobresa fet per l'UMAT.

Entre les mocions a mig fer hi ha la calendarització per reconstruir el Pont del Dimoni, la creació d'una comissió especial informativa oberta del tema Santos Torroella, el pla municipal d'habitatge i el pla d'ascensors.

Pel que fa a les mocions executades hi ha, entre altres, la taula de pobresa energètica, el manteniment de la L-11 al Barri Vell i moltes sobre el procés sobiranista.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema