La jutgessa denega als Hopkins que recuperin el cos del seu fill

Obliga a mantenir-lo en el dipòsit de cadàvers per si s'ha de fer un informe complementari a l'autòpsia

11.02.2016 | 07:06

Bruce i Schrell Hopkins hauran d'esperar encara un temps per poder enterrar el seu fill Caleb, mort a mitjan novembre i amb el cadàver del qual van conviure fins el 5 de gener. Encara que l'autòpsia va determinar que el petit de 7 anys havia mort de forma natural, probablement per complicacions respiratòries, la titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Girona encara no vol autoritzar la retirada del cadàver.
Encara manquen les conclusions definitives sobre la causa de la mort perquè els metges forenses resten a l'espera que l'Institut Nacional de Toxicologia els enviï els resultats de les mostres de fluxe abdominal i teixits que van enviar per determinar si el nen havia ingerit alguna substància tòxica.
La jutgessa considera que els resultats d'aquestes mostres són fonamentals per poder autoritzar la retirada del cadàver si es descarta qualsevol indici d'enverinament. A banda d'això, encara està pendent de rebre l'historial mèdic del menor -tant el que podria tenir als EUA, on va néixer, com l'espanyol- per incorporar-lo a la causa.
El manteniment del cadàver en el dipòsit també té a veure amb la possibilitat que sigui necessari realitzar un informe complementari d'autòpsia si els resultats de l'historial mèdic i les anàlisis toxicològiques fan pensar en alguna hipòtesi diferent a la mort natural. No obstant, en l'informe inicial d'autòpsia els metges forenses ja van especificar que havien extret totes les mostres que necessitaven del cadàver.
L'advocat dels pares, Christian Salvador, demanarà celeritat en la investigació per tal que els Hopkins puguin recuperar el cos del seu fill al més aviat possible i posar-se d'acord amb el consolat dels EUA?a Barcelona per procedir a l'enterrament o la repatriació del menor, si així ho decideixen.
D'altra banda, el matrimoni va poder passar el dissabte amb els seus altres dos fills, que estan tutelats per la Direcció General d'Atenció a la Infància d'ençà de la detenció i posterior llibertat de Bruce i Shcrell Hopkins, investigats per homicidi imprudent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Adjudiquen per sorteig els 26 pisos del bloc Salt que es destinaran a lloguer social

Adjudiquen per sorteig els 26 pisos del bloc Salt que es destinaran a lloguer social

Els habitatges s'han dividit en tres grups, en funció del nivell de rendes de les persones i...

Una ferida en un xoc a Girona

Una ferida en un xoc a Girona

La víctima va ser traslladada en ambulància a l'hospital Josep Trueta

Girona, reserva espiritual d´occident

Girona, reserva espiritual d´occident

L'afer del cartell del circ Raluy a Girona ens torna als temps de la censura franquista

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

L'objectiu és acabar amb les filtracions i poder garantir l'abastiment d'aigua al llarg del...

El repte global del sobreenvelliment

El repte global del sobreenvelliment

L'Auditori de la Coma Cros de Salt ha acollit durant dos dies diferents conferències i tallers,...

Enllaços recomanats: Premis cinema