L'alcalde de Girona, Albert Ballesta, rebrà la setmana vinent la junta de l'assemblea de veïns del Barri Vell per tractar la polèmica sobre les campanes de la Catedral, que des del passat 6 de gener no toquen de nit per les queixes d'un hotel proper. Els veïns van celebrar una assemblea extraordinària dimecres a la nit i van exigir que les campanes tornin a repicar "d'immediat" i que s'exclogui tant la Catedral com d'altres monuments de l'aplicació de l'ordenança de sorolls. A l'assemblea hi havia el regidor del barri, Eduard Berloso, que ha assegurat que estan "oberts a trobar una solució" i a escoltar els veïns perquè han mostrat un posicionament unànime. "Estem sensibilitzats i els escoltarem, i més quan en una assemblea el 99,9% dels veïns manifesta que vol que les campanes tornin a sonar", ha dit.

La polèmica per les campanes de la Catedral arribarà fins al despatx de l'alcalde. Albert Ballesta rebrà la setmana que ve els representants dels veïns del Barri Vell que estan molestos perquè les campanes ja no sonen entre les 12 de la nit i les 7 del matí. Segons els veïns, la decisió s'ha pres "d'amagat" a la ciutadania i només per les queixes d'un hotel, sense que cap altra persona s'hagi queixat. Per això, reclamen al consistori que torni a deixar que sonin de manera "immediata" i que s'exclogui tant la Catedral com la resta de monuments de l'aplicació de l'ordenança de sorolls.

La mesura s'aplica des del passat 6 de gener. El bisbe de Girona, Francesc Pardo, va reconèixer que van acatar el requeriment de l'ajuntament perquè havien de donar exemple de complir lleis i perquè no volien que el tema arribés als tribunals. D'altra banda, però, el bisbe va dir que veuria bé que els ciutadans prenguessin la iniciativa per demanar que les campanes tornessin a sonar.

Els veïns ja han fet el primer pas i en l'assemblea d'ahir a la nit van deixar clar el seu posicionament. A la reunió hi havia el regidor del Barri Vell, Eduard Berloso, que ja els va comunicar que posaria al dia l'alcalde de les seves demandes. "Estem sensibilitzats i els escoltarem, i més quan en una assemblea el 99,9% dels veïns manifesta que vol que les campanes tornin a sonar, això s'ha de tenir en compte", ha manifestat.

Ballesta rebrà els veïns la setmana vinent per tal que li expliquin en persona les reivindicacions i canvis proposats. Segons Berloso, el consistori està "obert a trobar una solució" i apunta -sense donar més detalls- que aquesta polèmica es resoldrà amb una mesura que "farà contents els veïns".