El nou alcalde de Girona, Albert Ballesta (CiU), té previst posar-se un sou de 75.000 euros anuals. Es tracta del màxim que permet la nova Llei de Reforma Local per a ciutats del tamany de Girona, és a dir, d´entre 75.001 i 150.000 habitants. El seu antecessor, Carles Puigdemont, cobrava el sou com a diputat del Parlament (40.000 euros de base que podien ascendir fins als 80.000 amb diversos complements) i només percebia assistències i dietes del consistori. Per la seva banda, l´anterior alcaldessa, Anna Pagans, va tenir inicialment un sou de 63.571 euros que més endavant va reduir fins a 58.485,32.

Per poder aprovar el sou de l´alcalde, tanmateix, CiU haurà de comptar amb el suport d´algun grup de l´oposició, de manera que la xifra de 75.000 euros podria acabar variant en funció de les negociacions. Com que el sou de Ballesta serà de nova creació, ja que Puigdemont no cobrava de l´Ajuntament, el nou alcalde està estudiant fer ajustaments entre els càrrecs de confiança per tal de redistribuir la despesa i no haver d´incrementar excessivament la partida de retribucions. Per aconseguir-ho, una de les possibilitats que s´estan estudiant és la d´eliminar la figura del gerent -que és la més ben retribuïda, ja que cobra 72.000 euros anuals- i reconvertir-lo en un assessor amb un sou més baix. Tot i això, aquesta opció encara s´està estudiant i també podrien acabar retocant-se els salaris d´altres càrrecs de confiança del govern.

El sou de l´alcalde s´haurà d´aprovar amb la modificació del cartipàs en un ple que, si no canvien dates, està previst pel 19 de febrer. Aquesta modificació també haurà d´incloure la creació del càrrec vicealcalde, que recaurà en Eduard Berloso i no tindrà remuneració. Berloso tindrà el màxim rang protocol·lari després de l´alcalde i serà el seu principal substitut quan aquest estigui malalt o de vacances.

En el ple del cartipàs, a més a més, s´haurà d´aprovar que Carles Ribas, fins ara portaveu de CiU i responsable de Sostenibilitat, es converteixi també en regidor de Cultura i passi a ser tinent d´alcalde, tot i que aquest càrrec tampoc suposa una major remuneració econòmica. De la mateixa manera, Glòria Plana, fins ara regidora d´Ocupació, Empresa i Comerç, passarà a ocupar-se també de l´àrea de Turisme.