Ballesta vol posar-se un sou de 75.000 € com a alcalde de Girona

El seu antecessor, Carles Puigdemont, cobrava com a diputat al Parlament i només percebia assistències del consistori gironí

12.02.2016 | 07:15
Albert Ballesta · Marc Martí
Albert Ballesta · Marc Martí

El nou alcalde de Girona, Albert Ballesta (CiU), té previst posar-se un sou de 75.000 euros anuals. Es tracta del màxim que permet la nova Llei de Reforma Local per a ciutats del tamany de Girona, és a dir, d´entre 75.001 i 150.000 habitants. El seu antecessor, Carles Puigdemont, cobrava el sou com a diputat del Parlament (40.000 euros de base que podien ascendir fins als 80.000 amb diversos complements) i només percebia assistències i dietes del consistori. Per la seva banda, l´anterior alcaldessa, Anna Pagans, va tenir inicialment un sou de 63.571 euros que més endavant va reduir fins a 58.485,32.

Per poder aprovar el sou de l´alcalde, tanmateix, CiU haurà de comptar amb el suport d´algun grup de l´oposició, de manera que la xifra de 75.000 euros podria acabar variant en funció de les negociacions. Com que el sou de Ballesta serà de nova creació, ja que Puigdemont no cobrava de l´Ajuntament, el nou alcalde està estudiant fer ajustaments entre els càrrecs de confiança per tal de redistribuir la despesa i no haver d´incrementar excessivament la partida de retribucions. Per aconseguir-ho, una de les possibilitats que s´estan estudiant és la d´eliminar la figura del gerent -que és la més ben retribuïda, ja que cobra 72.000 euros anuals- i reconvertir-lo en un assessor amb un sou més baix. Tot i això, aquesta opció encara s´està estudiant i també podrien acabar retocant-se els salaris d´altres càrrecs de confiança del govern.

El sou de l´alcalde s´haurà d´aprovar amb la modificació del cartipàs en un ple que, si no canvien dates, està previst pel 19 de febrer. Aquesta modificació també haurà d´incloure la creació del càrrec vicealcalde, que recaurà en Eduard Berloso i no tindrà remuneració. Berloso tindrà el màxim rang protocol·lari després de l´alcalde i serà el seu principal substitut quan aquest estigui malalt o de vacances.

En el ple del cartipàs, a més a més, s´haurà d´aprovar que Carles Ribas, fins ara portaveu de CiU i responsable de Sostenibilitat, es converteixi també en regidor de Cultura i passi a ser tinent d´alcalde, tot i que aquest càrrec tampoc suposa una major remuneració econòmica. De la mateixa manera, Glòria Plana, fins ara regidora d´Ocupació, Empresa i Comerç, passarà a ocupar-se també de l´àrea de Turisme.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Adjudiquen per sorteig els 26 pisos del bloc Salt que es destinaran a lloguer social

Adjudiquen per sorteig els 26 pisos del bloc Salt que es destinaran a lloguer social

Els habitatges s'han dividit en tres grups, en funció del nivell de rendes de les persones i...

Una ferida en un xoc a Girona

Una ferida en un xoc a Girona

La víctima va ser traslladada en ambulància a l'hospital Josep Trueta

Girona, reserva espiritual d´occident

Girona, reserva espiritual d´occident

L'afer del cartell del circ Raluy a Girona ens torna als temps de la censura franquista

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

Girona aportarà diners per arreglar la comporta de la Pilastra de Bescanó

L'objectiu és acabar amb les filtracions i poder garantir l'abastiment d'aigua al llarg del...

El repte global del sobreenvelliment

El repte global del sobreenvelliment

L'Auditori de la Coma Cros de Salt ha acollit durant dos dies diferents conferències i tallers,...

Enllaços recomanats: Premis cinema