Cinc alumnes de l'institut Carles Rahola de Girona faran de mediadors en casos de ciberassetjament que es produeixin al centre. Es tracta d'una prova pilot en què els estudiants, d'entre 15 i 18 anys, han rebut formació per part de la policia municipal per tal que puguin actuar en problemes derivats d'un mal ús de les xarxes socials.

Segons ha explicat el director del centre, Quim Ruhí, el Carles Rahola -com molts altres instituts- s'ha trobat amb diversos casos d'assetjament online. Per tal d'ajudar els alumnes que pateixen aquesta situació i que a vegades no tenen el valor de comunicar-ho a un adult, hi haurà cinc estudiants que actuaran com a mediadors en aquest tipus de conflictes. La idea és que sigui un sistema el màxim de confidencial possible, tot i que la direcció del centre acabarà sancionant quan sigui necessari. Haver participat en la mediació, tanmateix, serà considerat com un "atenuant". La idea va sorgir de la Comissió d'Educació Digital, a proposta de la policia municipal.

Aquesta prova pilot es posarà en marxa properament. De moment, ja s'ha habilitat una bústia de correu electrònic a través del qual els estudiants es podran posar en contacte amb els mediadors, s'han editat tríptics i s'informarà a tots els alumnes anant classe per classe.

Els estudiants que s'han escollit per fer de mediadors fan tercer i quart d'ESO i primer de Batxillerat. Segons Ruhí, es tracta de persones "responsables, capaços de mantenir la confidencialitat, sociables, discrets i empàtics". "No busquem culpables ni assenyalar ningú, sinó solucionar el problema el més aviat possible", assenyala el director. Si aquest sistema funciona a l'institut Rahola, més endavant es podria aplicar a altres centres de la ciutat.

D'altra banda, l'Ajuntament de Girona va inaugurar ahir el cicle de xerrades El meu fill 2.0. Segons va explicar la regidora d'Educació, Isabel Muradàs, l'objectiu és donar resposta a les inquietuds de les famílies sobre l'ús de les xarxes socials per part dels joves. La propera sessió tindrà lloc dilluns vinent a la biblioteca Carles Rahola, anirà a càrrec de l'expert en social media Aleix Clarió i portarà per títol Inconsciència social: la cara oculta de les xarxes.