Ballesta es referma i les campanes tornaran a sonar aquesta nit

L'alcalde no es fa enrere davant de l'hotel denunciant i el Bisbat ja reprograma els tocs nocturns

24.02.2016 | 07:09

L'alcalde Girona, Albert Ballesta, no es va fer enrere i les campanes de la Catedral tornaran a tocar aquesta nit. En una reunió amb diferents hotels, apartaments i establiments comercials del Barri Vell, el batlle va assegurar ahir que no es retractarà de fer tornar el so de les campanes de la Catedral a les nits. De fet, el Bisbat va rebre a la tarda el requeriment de l’Ajuntament, signat dijous per l’alcalde, anul·lant l’anterior decret que demanava silenciar els tocs nocturns. El Bisbat va informar que el toc de campanes s’ha reprogramat per tal que avui a la nit ja es tornin a sentit.

La reunió amb els empresaris turístics s'havia convocat a petició de l'Hotel Històric, que ho havia demanat feia quinze dies. És aquest hotel el que va queixar-se del soroll que feien les campanes a les nits i que els clients anul·laven les reserves per aquest motiu. Inicialment, amb Carles Puigdemont encara d'alcalde es van fer aturar al·legant que se superaven els decibels permesos per la normativa municipal de sorolls.

«Herència de Puigdemont»
Abans de rebre'ls ahir però, l'Ajuntament ja havia signat el decret per fer retornar el so nocturn de les campanes atenent a les peticions fruit d'una assemblea convocada per l'Associació de Veïns del Barri Vell. Entre altres elements, a la reunió celebrada ahir Ballesta va assegurar que no podia rectificar perquè si ho feia els mitjans de comunicació l'acusarien de fer-se enrere. També va dir que aquest tema el tractava ara ell però que era una qüestió «heretada» de l'època de Carles Puigdemont com a alcalde.

Els assistents eren més d'una vintena. Fins i tot hi havia la portaveu del PSC, Sílvia Paneque, que hi va anar com a oient. A banda de Ballesta, pel govern també hi havia el regidor del Barri Vell, Eduard Berloso, i la regidora de Turisme, Glòria Plana. Molts empresaris hi van anar a parar l'orella sense tenis un posicionament predeterminat. La propietària de l’Hotel Històric va haver de sortir una estona per la tensió del moment. També hi havia tres ciclistes de renom que van assegurar que aquests dies de silenci han pogut descansar molt millor. Alguns hotelers van indicar que l'Associació de Veïns «és sospitosa», que «persegueixen interessos polítics» i que els seus arguments tenen «poca credibilitat».
En aquella assemblea, alguns residents van arribar a dir que amb el silenci no podien dormir perquè trobaven a faltar els tocs. A més, van assegurar que es va vetar la presència dels responsables de l'Hotel Històric i que els dies previs a aquella trobada hi van haver moltes trucades per teledirigir qui podia anar a l'Assemblea.

Amb el retorn de les campanes nocturns acaba una polèmica iniciada a meitat de l’any passat, arran de les queixes d’un hotel. Al gener, l’Ajuntament va demanar al Bisbat silenciar les campanes perquè incomplien la normativa de sorolls, i hi havia precedents i un informe del Síndic de Greuges. Amb el mut de les campanes, els veïns van revoltar-se i van exigir el retorn dels tocs. L’ajuntament va trobar un article de la llei de centres de cultes que excloïa de la normativa de sorolls les campanes en considerar que és un element tradicional. I va demanar la reactivació dels tocs que ha enfurismat l’hotel afectat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Eduard Berloso.
L´arribada d´una nova funerària acabarà amb el monopoli de Mémora

L´arribada d´una nova funerària acabarà amb el monopoli de Mémora

Girona impulsa la liberalització en la nova ordenança i l'empresa Àltima ja treballa per establir-se

Els restauradors del Barri Vell es queixen de la recollida d´orgànica

Els restauradors del Barri Vell es queixen de la recollida d´orgànica

El sistema es vol implantar l'any vinent però bars i restaurants discuteixen els horaris i els...

Clam dels treballadors perquè hi hagi un acord institucional

Clam dels treballadors perquè hi hagi un acord institucional

Exigeixen responsabilitat a les administracions: «Ja es va sortir a la foto... ara no val...

Girona vol que el Circ Raluy retiri un cartell perquè el veu «sexista»

Girona vol que el Circ Raluy retiri un cartell perquè el veu «sexista»

Segons Madrenas, les dues noies que hi apareixen són mostrades «com un producte eròtic»

L´escola d´Adults programa 40 actes per celebrar el seu 40è aniversari

L´escola d´Adults programa 40 actes per celebrar el seu 40è aniversari

El centre espera que les activitats ajudin a fer «visible» la seva tasca, que creuen que no es difon

L´escola d´Adults de Girona organitza 40 activitats per celebrar els seus 40 anys

L´escola d´Adults de Girona organitza 40 activitats per celebrar els seus 40 anys

Dimecres hi haurà el tret de sortida amb una taula rodona, al matí, i una actuació teatral, a la...

Enllaços recomanats: Premis cinema