El judici per la denúncia de la CUP sobre els càrrecs de confiança de l'Ajuntament de Girona se celebrarà el dia 5 d'abril. El grup independentista, a l'oposició, va interposar fa mesos un recurs al jutjat contenciós administratiu contra el nomenament dels vuits càrrecs de confiança del govern, tot assenyalant que fan tasques de direcció que haurien de ser assumides per funcionaris. A més, la CUP ha ampliat la denúncia amb la reorganització que ha fet el nou alcalde, Albert Ballesta, després de la marxa de Carles Puigdemont, i ha aportat com a nova documentació el recent informe del secretari municipal que qüestiona la idoneïtat d'aquestes contractacions.

Segons explica la portaveu cupaire, Laia Pèlach, es tracta d'uns llocs de treball que, per les seves característiques, «no poden cobrir-se amb personal eventual perquè fan funcions clarament directives». En aquest sentit, la CUP defensa que l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic (EBEP) diferencia de manera molt clara el personal eventual del personal directiu, que s'ha de designar a través de procediments que garanteixin la publicitat i la lliure concurrència.

D'aquesta manera, Pèlach destaca que «cal un respecte escrupolós per l'estructura administrativa de l'Ajuntament i els seus processos de contractació», i que «s'han de combatre aquestes males pràctiques tan tristament arrelades pels partits del règim d'utilitzar les administracions com empreses i agències de col·locació al servei dels seus interessos».

Segons expliquen des de la CUP, l'eliminació dels càrrecs nomenats «a dit» per part de l'equip de govern és una demanda que ja porten temps fent a l'Ajuntament de Girona, i ha estat un dels principals motius de divergència amb CiU a l'hora de buscar punts d'acord en qüestions com el cartipàs o els pressupostos anuals.

Fa pocs dies, a més, el secretari municipal va emetre un informe on advertia que el nomenament d'aquest tipus d'assessors requereix «una major motivació o justificació». A més, assenyala que no haurien de poder coincidir amb les tasques que ja realitzen els treballadors del consistori.