Els regidors de l'equip de govern, inclòs l'alcalde, Albert Ballesta, van dinar ahir a Barcelona amb el president de la Generalitat i exalcalde, Carles Puigdemont, que els va esbroncar per totes les polèmiques que s'han viscut a la ciutat. Puigdemont els va demanar que facin pinya al voltant de Ballesta i els va advertir que la ciutat no pot seguir així. També va demanar disculpes per si algú s'havia sentit ofès pel procés d'elecció del nou batlle, que era el número 19 de la llista, però va argumentar que ho havia fet pel bé de la ciutat.

Des que Puigdemont va ser investit president de la Generalitat, el dia 11 de gener, a la ciutat s'ha viscut un llarg serial de polèmiques, enfrontaments i despropòsits. El que inicialment semblava una batalla interna entre els regidors per veure qui es quedaria amb el lloc de l'alcalde es va acabar convertint en una complicadíssima operació en què es van fer dimitir vuit persones per fer entrar el número 19 de la llista, Albert Ballesta, i convertir-lo en alcalde. Aquest fet va deixar ferides obertes entre l'equip de govern, que encara no han acabat de cicatritzar.

Els darrers dies, els enfrontaments públics amb ERC-MES pel cartipàs i el polèmic -i fracassat- pacte amb Ciutadans i PP han acabat d'empitjorar la situació. De fet, la polèmica gironina amenaçava amb tacar la imatge de Puigdemont, a qui es començava a qüestionar l'habilitat per triar successor.

Ahir, el president de la Generalitat va cridar els seus antics companys per intentar reconduir una situació que s'havia acabat desbordant. Els va exigir que acabessin les desavinences públiques i que tothom fes costat a Ballesta, per aconseguir que la ciutat deixi de donar mala imatge.