Dos testimonis han reconegut el tercer detingut pel crim del Caribbean com un dels qui va agredir la víctima als afores de la discoteca. Els Mossos d'Esquadra, que ja el tenien identificat i li seguien la petja, el van arrestar aquest dilluns al vespre a Salt (Gironès). El jove, de 21 anys i procedència marroquina, no té domicili conegut. Aquest matí, durant la roda de reconeixement que s'ha celebrat als jutjats, els dos testimonis (un noi i una noia menors d'edat) l'han assenyalat com un dels qui va prendre part activa en l'agressió mortal. Curiosament, però, cap dels dos el va esmentar quan els mossos els van prendre declaració per primera vegada després del crim. El detingut passarà aquest dijous a disposició del Jutjat d'Instrucció 1 de Girona, que és qui es fa càrrec del cas. La baralla mortal a l'exterior de la discoteca Caribbean, situada al Mas Xirgu, va tenir lloc el 31 de gener.

La víctima, un jove de 22 anys, va morir pocs dies després a l'hospital a conseqüència de les ferides. Per aquest crim, els Mossos d'Esquadra ja van detenir dos nois de procedència marroquina. Un d'ells, Taoufik K., ha ingressat a presó. I l'altre, Mohamed T., va sortir en llibertat amb càrrecs després de declarar. A tots dos se'ls imputa un delicte d'homicidi.Els Mossos d'Esquadra, però, buscaven un tercer jove implicat en la trifulga mortal. Segons els investigadors, aquest noi i el que ha entrat a presó serien els qui van agredir la víctima de manera activa. Aquest dilluns 29 de febrer, després de dies seguint-li la petja, els agents el van aconseguir detenir a Salt a quarts de vuit del vespre. L'arrestat, Mohamed B., té 21 anys, també és de procedència marroquina i no té domicili conegut.

Aquest matí, dos dels testimonis de l'agressió un noi i una noia menors d'edat- han participat en una roda de reconeixement als jutjats. Tots dos han assenyalat Mohamed B. com el tercer implicat en el crim, assegurant que va ser un dels qui va colpejar la víctima i la va deixar malferida a terra.L'advocat del detingut, Sergio Noguero, però, recela de la seva versió. I és que, de fet, en una primera declaració com a testimonis, cap dels dos menors va involucrar Mohamed B. com un dels implicats en la batussa. Per això, Noguero demà aprofitarà que se'ls tornarà a prendre declaració davant del jutjat per interrogar-los sobre aquest extrem.Demà també serà quan el tercer detingut pel crim, a qui se li ha prorrogat la detenció, passi a disposició judicial. Està previst que Mohamed B. declari davant el Jutjat d'Instrucció Número 1 de Girona al llarg del matí. Serà aleshores quan es determini si ingressa a presó per l'homicidi o bé queda en llibertat a l'espera de judici.

El mòbil, un deute per droguesEls implicats en la batussa mortal, tots ells d'origen marroquí, es coneixien prèviament i uns dies abans de l'agressió van tenir una enganxada per un deute de drogues. L'enemistat era entre la víctima i Mohamed T. Quan es van trobar a la discoteca, van començar a fer-se retrets i la disputa va anar pujant de to.Segons la versió que va donar al jutjat Taoufik El Y., mentre ells dos s'increpaven la víctima va treure un ganivet i el va apunyalar a la zona del llavi. El jove va començar a sagnar i, enfadat, va córrer darrere la víctima i es van enredar en una baralla durant la qual hi va haver diversos cops i puntades.

A la zona de la disputa hi havia més joves.Taoufik El Y. va negar que propinés cops de peu al cap a la víctima quan era a terra. Segons la seva versió, mentre es barallaven es va començar a marejar per la pèrdua de sang pel tall al llavi i va marxar de pressa cap a l'hospital Santa Caterina de Salt, on el van atendre a urgències i li van suturar el tall amb sis punts. El jove assegurava que quan va marxar del lloc de la baralla no era conscient de la gravetat de l'estat de la víctima.Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís de la baralla cap a dos quarts de sis del matí. Quan els agents van arribar al lloc dels fets, van trobar la víctima estesa a terra. Els serveis mèdics van traslladar el jove a l'hospital, on va quedar ingressat en estat crític. Tres dies després va morir com a conseqüència de les ferides.