CiU i ERC-MES tenien les negociacions molt avançades

Estaven acabant de tancar la reducció dels càrrecs de confiança, el salari de l'alcalde i la creació de tres Consells de Barri

08.03.2016 | 11:43
Maria Mercè Roca, portaveu d´ERC a l´Ajuntament de Girona

La dimissió d'Albert Ballesta ha deixat estupefactes bona part dels regidors de CiU i també els d'ERC-MES, ja que les negociacions entre els dos partits pel sou de l'alcalde i la modificació dels càrrecs de confiança continuaven a bon ritme. Segons fonts properes a la negociació, dijous a la tarda l'acord havia avançat molt. La proposta encara no estava del tot tancada, però en principi incloïa un sou de 68.500 euros per l'alcalde (en lloc dels 75.000 euros que s'havia posat inicialment) i una reducció del nombre de càrrecs de confiança, que haguessin passat de vuit a sis. A més, es preveia reduir el sou d'aquests càrrecs de 54.000 a 48.500 euros. D'altra banda, s'estava explorant la possible creació dels Consells de Barri per als antics municipis de Santa Eugènia, Sant Daniel i Palau-sacosta i la paralització del traspàs de competències del ple a la junta de govern local.

Durant els darrers dies, les negociacions s'han portat a terme amb total discreció. Després que el ple tombés el seu sou, Ballesta va anunciar que s'obria un període de reflexió i que volia fer les coses amb calma i tranquil·litat, tot i que va deixar clar que no s'havia plantejat dimitir en cap moment. Durant les converses, Esquerra ha rebutjat sempre entrar al govern, però semblava que l'acord pel sou de Ballesta acabaria arribant més aviat que tard. La primera sorpresa, però, va ser que aquest punt no anés a l'ordre del dia del ple ordinari del proper dilluns, 14 de març. Aquest matí, la filtració a ElNacional.cat ha deixat tothom ben sorprès a Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema