La formació independentista CUP s'ha plantejat avui per boca dels seus portaveus si el pacte de govern a l'Ajuntament de Girona entre CiU i PSC pot convertir-se en un fre al procés sobiranista.

El regidor Lluc Salellas ha subratllat que la capital gironina ha passat "de presidir l'Associació de Municipis per la Independència a la sociovergència amb Pedro Sánchez".

"Serà això un fre a la desconnexió", s'ha preguntat Salellas, qui ha recordat que CiU inicia ara govern amb un partit que s'ha posicionat contra el procés sobiranista.

D'aquest "pas enrere" el regidor de la CUP culpa Convergència com a "únic responsable" i, en la mateixa línia, s'ha posicionat la seva companya de grup municipal Laia Pèlach, qui considera que el pacte de Girona és "de despatx" i exemple de la "vella política".

Per a Pèlach, l'acord respon a "pugnes de poder" i ha denunciat una "falta de transparència absoluta" en tot el procés des de la marxa de Carles Puigdemont de l'alcaldia per assumir la presidència de la Generalitat.

La regidora de la CUP entén que, "quan determinats partits poden tornar a tocar poder, no dubten" i ha considerat que aquest és "un pacte gestat des de fora", per la qual cosa el preocupa "que pugui tenir contrapartides".